Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

H ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του Σωματείου μας για την 45η ΕΠΕΤΕΙΟ της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.


23d6hdgj
   Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΤΙΜΑ την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών.
  Σήμερα, 45 χρόνια μετά την εξέγερση, που η ελληνική κοινωνία στενάζει, βρίσκεται σε απόγνωση και μάλιστα μπροστά σε απρόβλεπτες εξελίξεις, σε ότι αφορά ακόμη το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, την στέγασή του, με τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, που δυστυχώς η μία μετά την άλλη εκτελούν πιστά τις εντολές και τις κατευθύνσεις των ξένων, τα συνθήματα  εκείνης της εποχής, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,  είναι επίκαιρα όσο ποτέ.
   ΣΑΡΑΝΤΑ πέντε χρόνια μετά από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 απέναντι στην 7χρονη Δικτατορία,  οι αγώνες  του λαού μας για Δημοκρατία - Ελευθερία - Κοινωνική Δικαιοσύνη, βρίσκουν ανταπόκριση και σήμερα, ειδικά σήμερα που ολοένα και πιο πολλοί πολίτες δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πολιτικές  που δυστυχώς ασκούνται και από την  συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ, που άλλα υποσχέθηκε στον Ελληνικό Λαό και άλλα πράττει, σκορπίζοντας δυστυχώς έτσι σε όλους μας και ιδιαιτέρως στους Νέους μας την πλήρη απογοήτευση.
     Η εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων, που έχουν ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, έχουν οδηγήσει κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας.  Η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας που δοκιμάζονται καθημερινά λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών  σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι απότοκα αυτών των μνημονιακών πολιτικών και απαιτείται διαρκής αγώνας για την ανατροπή τους.
    Η Κυβέρνηση που προσπαθεί να καλλιεργήσει στους Εργαζόμενους αυταπάτες για μεταμνημονιακούς ¨παραδείσους¨,  ενδιαφέρεται μόνο για την διατήρηση της στην εξουσία και βεβαίως μέσα απ΄ αυτήν για την διατήρηση των αιματηρών πλεονασμάτων και την πιστή εφαρμογή όλων αυτών που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.
     Ισχυρίζεται ότι σήμερα,με την «έξοδο» από τα μνημονιακά προγράμματα, τα εργατικά αιτήματα είναι ¨δίκαια και θα γίνουν πράξη¨. Την ίδια ώρα  όμως αρνείται να συζητήσει κάθε αίτημα που τίθεται από την πλευρά των Συνδικάτων και πρώτα από όλα την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι Εργαζόμενοι.
      Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ολοένα και πιο πολύ φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία, που ξεπούλησε την κρατική περιουσία και υποδούλωσε τον πλούτο της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια, που παρέτεινε την παραμονή των μνημονίων στην χώρα μας, φορτώνοντάς μας  με δύο ακόμη και επιπλέον χρέη, δεν δικαιούται να μας κοροϊδεύει, ότι μας βγάζουν από τα μνημόνια και ότι φροντίζουν για μας.
     Δεν μας αρμόζει αυτή η συμπεριφορά και δεν πρέπει παθητικά να αποδεχόμαστε αυτήν την πρακτική των κυβερνώντων, που από την μια φτωχοποιούν την Ελληνική Κοινωνία και από την άλλη με περίσσεια θράσους δίνουν ψίχουλα, καθαρά και μόνον για τον εκμαυλισμό των ψήφων, το μόνο που τους ενδιαφέρει, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους.
    Η διγλωσσία, ο λαϊκισμός, το δήθεν αριστερό πρόσημο αυτών των πολιτικών τα παραμύθια για δίκαιη ανάπτυξη, ανάκαμψη της οικονομίας, όταν συνεχίζονται τα βάρβαρα μέτρα, όταν έχουν υπογράψει δημοσιονομικά πλεονάσματα και επιτροπεία μέχρι το 2060(!), δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν. Είναι μία από τα ίδια και τους πρέπει η ίδια αγωνιστική απάντηση για ανατροπή 
   Με τα ΨΕΜΑΤΑ της κυβέρνησης και τον λαϊκισμό του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του, που είναι πλέον καθημερινό και σύνηθες φαινόμενο, δεν αντιστρέφεται η κατάσταση.    
  Με αφορμή λοιπόν τον φετινό εορτασμό, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Εργαζόμενους - όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, 
   ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ    


                                Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: