Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

H ΑΠΟΦΑΣΗ της 9ης/18.12.2018 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕIOY.

         Την ΤΡΙΤΗ 18/12/18 k' ώρα 9 πμ, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου μας Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
          I.                Κινητοποιήσεις.
         II.               Δικαστικές προσφυγές.
        III.              Μέτρα Υγιεινής και προφύλαξης Συναδέλφων.
        IV.              Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίττας.
         V.               Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
        Σ΄ αυτήν λοιπόν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζε η Μαυρίκη λόγω ασθένειας, η Καγκελάρη και η Λιώλη,  αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες όλους  τους υπολοίπους, (Πετρόπουλος, Γιαννόπουλος, Μπουραλεξη, Τουτούνη, Μαργώνη, Αρβανίτης, Ασλανίδη, Σουγλέρης, Παπαμιχαήλ και Σταματόπουλος), ξεκίνησε η Συνεδρίαση, όπου ο Πρόεδρος εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:
Α). Κατ΄ αρχήν στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, στην ανάγκη της συνέχισης των κινητοποιήσεων που έχουμε ξεκινήσει από τα τέλη του Οκτώβρη, δεδομένου ότι κανένα από τα ζητήματα που θέταμε τότε, δεν επιλύθηκε.
         Δεν λύθηκε το θέμα του Οργανισμού, συνεχίζει να μην υπάρχει Δ.Σ, να μην υπάρχει Υπηρεσιακό Συμβούλιο, να μην υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις και να μην έχει γίνει τίποτε για την νέα πτέρυγα, αιτήματα που αναγράφονται και στα πανό που αναρτήσαμε στην είσοδο του Νοσοκομείου, πανό που είναι ενταγμένα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων μας.
         Πέρα απ’ αυτά έχουμε και τα προβλήματα με την απαράδεκτη λειτουργία του χώρου των ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, την προκλητική συμπεριφορά της Νοσηλευτικής στη λειτουργία του ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟΥ, την καταστρατήγηση του ΩΡΑΡΙΟΥ των Συναδέλφων μας σε πάρα πολλά τμήματα, τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας κάποιων συναδέλφων Διοικητικών και όχι μόνον, τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε αρκετούς κλάδους, όπως εργάτες, Βοηθοί Θαλάμων (όπου παρ΄ ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου, με παρεμβάσεις του Διοικητή είχαμε περαιτέρω αποδυνάμωση τους), κλπ άλλων κλάδων,  ζητήματα που έχουν σταλεί στον Διοικητή, ο οποίος όχι μόνον δεν τα επιλύει, απεναντίας ξέχασε τις επαφές που είχε αναγκαστεί να κάνει λόγω των κινητοποιήσεων μας, αλλά και τον διάλογο που είχε δεσμευτεί να συνεχίσει κάνει γι΄ αυτά.
           Στα προαναφερόμενα προστίθενται και οι ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, αξιολογήσεις που κάποιοι έκαναν για μας χωρίς εμάς, δείχνοντας δυστυχώς όλη τους την αυστηρότητα. Αξιολογήσεις στοχευμένες για συγκεκριμένες σκοπούς και εξυπηρετήσεις και που πολλές δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στην πραγματικότητα. Δεν ανταποκρίνονται ούτε καν σ’ αυτό που πριν απ’ αυτές έλεγαν κάποιοι της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης. Αξιολογήσεις που έχουν κενά βάσει της κείμενης Νομοθεσίας και που σαφώς αμφισβητούνται.
       Για όλα αυτά τα ζητήματα, που δεν είναι και τα μόνα,  ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ανέφερε ότι θα πρέπει μετά τις γιορτές να επανέλθουμε. με την συνέχιση των  κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεις που θα έχουν την μορφή των Στάσεων Εργασίας, των Καταλήψεων, των δυναμικών παραστάσεων και ότι άλλο προσφέρεται για την ανάδειξη των προβλημάτων μας. Κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν με την μεγάλη κινητοποίηση μας στο τέλος του Γενάρη, μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ και τις υπόλοιπες μονάδες υγείας της περιοχής μας, μια κινητοποίηση που θα περιλαμβάνει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όλων μας στην είσοδο του Νοσοκομείου και πορεία στους δρόμους της Πάτρας, με κατάληξη στην 6η Υ.Πε, μια κινητοποίηση που προτείνω να γίνει την 31/1/19.
       Γι  αυτές τις κινητοποιήσεις εξυπακούεται ότι θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές διαδικασίες όπως συγκέντρωση με όλους τους προϊσταμένους, όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό, όλους τους Διοικητικούς και όχι μόνον και βεβαίως η σχετική και απαραίτητη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την τελευταία εβδομάδα του Γενάρη.
Β). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εξελίξεις με την διεκδίκηση των Δώρων. Την πρόσφατη  απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του ΣτΕ, που ανοίγει μια χαραμάδα αισιοδοξίας.
        Με βάση αυτήν την απόφαση, πού όπως είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, θα πρέπει  να πάει για να επικυρωθεί  στην ολομέλεια του ΣτΕ, κρατάμε στάση αναμονής, 
ü Είτε για την σχετική δικαστική διεκδίκηση, μια διεκδίκηση που καλυπτόμαστε να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, βάσει της αίτησης μη παραγραφής που έκαναν οι Συνάδελφοί μας αλλά και αυτής που θα πρέπει να κάνουμε και εμείς ως Σωματείο για όλους τις επόμενες ημέρες.
ü Είτε τις καταβολής αυτών των χρημάτων με πολιτική απόφαση και βεβαίως της επανατοποθέτησης της χορήγησης τους, από εδώ και πέρα, πάλι αυτών των περικοπών, που το επαναλαμβάνω κρίθηκαν ήδη αντισυνταγματικές από το ΣΤ΄ τμήμα του ΣτΕ, που συνήθως είναι η προπομπός της οριστικής αναμενόμενης θετικής επικύρωσης από την ολομέλεια του ΣτΕ.
     Άρα λοιπόν κρατάμε στάση αναμονής μέχρι να καθαρογραφεί η προαναφερόμενη απόφαση και την επικύρωση της από την ολομέλεια του ΣτΕ.
   Γ).  Επίσης σε ότι αφορά το θέμα της ΚΟΠΗΣ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ του 2019, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας πρότεινε  να γίνει την Παρασκευή 11/1/19, με τις διαδικασίες και το τελετουργικό των προηγούμενων χρόνων.
    Δ).  Τέλος αναφέρθηκε στα πρόσφατα περιστατικά φυματίωσης και μηνιγγίτιδας, περιστατικά που επιβεβαιώνουν το δίκαιο της διεκδίκησης μας για τα ζητήματα της υγιεινής και ασφάλειας των Συναδέλφων μας, των μέτρων προφύλαξης και βεβαίως την αναγκαιότητα της λειτουργίας της σχετικής επιτροπής με τεχνικό ασφαλείας και Ιατρό Εργασίας, αίτημα που παραπέμπεται ολοένα και παραπίσω, στις καλένδες από τον Διοικητή.
     Την συνέχεια αυτού του θέματος την ανέπτυξε η γραμματέας του Σωματείου μας Γιώτα Μπουραλέξη, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κίνησης των διαδικασιών για να υπάρχει πάντα ένα 10ημερο παροχής υπηρεσιών υγείας, μέτρων ελέγχου  και πρόληψης των Συναδέλφων μας με μια σειρά εξετάσεων, όπως εμβόλιο γρίπης, test pap, Μαστογραφία, έλεγχος προστάτη  κλπ άλλων εξετάσεων, για το σύνολο των Συναδέλφων μας.
Στη Συνέχεια
       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ Σ, όπου εκφράστηκαν προβληματισμοί από την ΑΚΕ και την ΕΣΥ για το ποίοι θα κληθούν στην πίτα, αλλά και προτάσεις από τα μέλη του Δ.Σ, όπως,  αντί της κατάληψης των Διοικητικών υπηρεσιών να γίνει κατάληψη όλου του ταχύρρυθμου, για την οργάνωση του 10ημέρου των εξετάσεων, αλλά και κατά του διαλόγου και των συναντήσεων με τον Διοικητή, λόγω της αφερεγγυότητας του και ότι το Σωματείο αντί αυτών θα πρέπει να ζητήσει την άμεση αντικατάσταση του για το καλό του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζομένων σ’ αυτό. 
                           το Δ.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1. Την διοργάνωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας την 11/1/19, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 πμ στο ταχύρυθμο, καθώς επίσης και την διεκδίκηση 2 ρεπό για όλους τους Εργαζόμενους για τις χριστουγεννιάτικες ημέρες.
2. Την έγκριση της κίνησης των διαδικασιών για το 10ημερο των εξετάσεων και μέτρων πρόληψης των Συναδέλφων μας, ζητώντας από την Διοίκηση και τους Ιατρούς την ανάλογη σχετική στήριξη και βεβαίως την έκδοση σχετικού ενημερωτικού εντύπου και την διοργάνωση σχετικής ημερίδας για το σύνολο των Συναδέλφων μας, με ευθύνη της γραμματέως του Σωματείου μας και της Νοσηλευτικής επιτροπής του Σωματείου μας και γενικά τις Νοσηλεύτριες του Δ.Σ του Σωματείου.
3. Την κατάθεση σχετικής επιστολής από το Σωματείο μας, για την μη παραγραφή της διεκδίκησης των δώρων για όλους τους Συναδέλφους- Μέλη μας, έτσι ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα, μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2019, της διεκδίκησης αυτών στα πλαίσια των διαδικασιών και κατευθύνσεων της ΑΔΕΔΥ, η της δικαστικής οδού, αναλόγως βεβαίως των εξελίξεων - των αποφάσεων της ολομέλειας του ΣτΕ. 
        Κατάθεση επίσης επιστολής από το Σωματείο για την μη παραγραφή της διεκδίκησης του επιδόματος των Προϊσταμένων, έτσι ώστε παρακολουθώντας καλύτερα την εξέλιξη του, να εκτιμήσουμε μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2019 τους τρόπους και τις διαδικασίες διεκδίκησης του στα πλαίσια των αποφάσεων του ΣτΕ,  βάσει βεβαίως και των απαντήσεων του Υπουργού Υγείας όπου έχει τεθεί το θέμα για την καταβολή του χωρίς επιπλέον δικαστικές προσφυγές.
4.  Την δρομολόγηση των κινητοποιήσεων μας για μετά τις γιορτές, όπως αυτές εισηγήθηκαν από τον Πρόεδρο και συμπληρώθηκαν από τις παρατάξεις και τα Μέλη του Δ Σ. 
                        Δ.Σ του Σωματείου ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: