Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, παρά την βροχή, για την σωτηρία του Νοσοκομείου.

Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, παρά την βροχή, για την σωτηρία του Νοσοκομείου.
     Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου οργάνωσε χθες μια πετυχημένη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 κάτοικοι και φορείς της πόλης, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει την δευτεροβάθμια λειτουργία του Νοσοκομείου. Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι του Σωματείου, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ, Δήμαρχος, εκπρόσωποι της περιφέρειας και βουλευτές του νομού.
      Πρωτοφανής η απόφαση της Διοίκησης να καταργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου που αυτό σημαίνει την κατάργηση της δευτεροβάθμιας λειτουργίας του Νοσοκομείου. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάγκη το Νοσοκομείο, πληρώνουν ένα σωρό φόρους και δεν αξίζουν τέτοια μεταχείριση από την κυβέρνηση. Τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του Νοσοκομείου του Ναυπλίου αποκαλύπτονται και από την άρνηση της Διοίκησης να υποδεχθεί τον αξονικό τομογράφο από το Νοσοκομείο της Κορίνθου, με αποτέλεσμα τα έκτακτα περιστατικά να είναι υποχρεωμένα να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Κορίνθου αφού ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου του Άργους δεν λειτουργεί καθημερινά λόγω έλλειψης προσωπικού.
    Τα Νοσοκομεία κοντινών πόλεων του ίδιου νομού που λειτουργούν υπό ενιαία Διοίκηση, θα πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Οι κάτοικοι του νομού Αργολίδας χρειάζονται τα Νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου και μάλιστα με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Οι κάτοικοι έδειξαν αποφασιστικότητα για την συνέχιση των κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα την αποσύνδεση των δύο Νοσοκομείων.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: