Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Διακόπηκε αναίτια το πρόγραμμα εμφύτευσης Αορτικών βαλβίδων στο "Αττικό" Νοσοκομείο λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

       Διακόπηκε αναίτια το πρόγραμμα εμφύτευσης Αορτικών βαλβίδων στο «Αττικό» Νοσοκομείο λόγω οικονομικής δυσπραγίας.
       Ο Καθηγητής Καρδιολόγος απέστειλε αναφορά στον Εισαγγελέα για τον θάνατο ασθενούς που περίμενε την εμφύτευση βαλβίδας και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής.
Με βάση τα έγγραφα που σας κοινοποιούμε τις ευθύνες έχουν ο Πολάκης, η Διοίκηση του ΑΤΤΤΙΚΟΥ και η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα Κωστοπαναγιώτου σύζυγος βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.
       Η διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικών βαλβίδων γίνεται σε εξειδικευμένες καρδιολογκές κλινικές από επεμβατικούς καρδιολόγους σε ασθενείς που δεν τους επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους να χειρουργηθούν. Έχει αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές γι αυτό και εγκρίνεται η τοποθέτησή τους από το ΚΕΣΥ με την υποβολή φακέλου από ειδικές καρδιολογικές κλινικές που απευθύνεται ο ασθενής για την εμφύτευση.
      Αυτό που συμβαίνει στο Αττικό Νοσοκομείο είναι απερίγραπτο. Για να κρύψουν την οικονομική δυσπραγία του Νοσοκομείου, Πολάκης, Διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟΥ και η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κα Κωστοπαναγιώτου σύζυγος βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ θέτουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών με σοβαρή καρδιοπάθεια.
Σταμάτησαν την διακαθετηριακή εμφύτευση βαλβίδων στην Β΄ Πανεπιστημιακή καρδιολογική κλινική με 10ετή εμπειρία, αφού αρνείται η Διευθύντρια Αναισθησιολογίας κα Κωστοπαναγιώτου, σύζυγος Βουλευτή του Σύριζα και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, να χορηγήσει αναισθησία στους ασθενείς για την εμφύτευση, που έως την αρχή του έτους 2018 χορηγούσε κανονικά χωρίς ενστάσεις. Αυτό το κάνουν για να κρύψουν ότι το ΑΤΤΙΚΟ καταρρέει οικονομικά και να κρύψουν τις ευθύνες για το θάνατο ενός ασθενούς που ήταν στη λίστα αναμονής (σας κοινοποιούμε έγγραφα)
      Χάθηκε ένας ασθενής εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του προγράμματος. Με αλλεπάλληλες επιστολές ο καθηγητής καρδιολόγος κος Ηλιοδρομίτης προς το Νοσοκομείο, το Υπουργείο, επισημαίνει τον κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών που είναι στη λίστα αναμονής (σας κοινοποιούμε επιστολές).
Μάλιστα μετά το θάνατο του ασθενούς που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής 18/7/2018, απέστειλε αναφορά με όλες τις πρωτοκολλημένες επιστολές προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με θέμα: Διακοπή προγράμματος διακαθετηριακής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων- θάνατος ασθενούς από τη λίστα αναμονής.
Η αιτιολογία της κας Κωστοπαναγιώτου για την διακοπή του προγράμματος λόγω μη πιστοποίησης της κλινικής, δεν στέκει, καθότι και τα άλλα δύο Κέντρα που λειτουργούν, το Ιπποκράτειο και το Ωνάσειο, δεν διέκοψαν την λειτουργία έως ότου πάρουν την έγκριση από ΚΕΣΥ και Πολάκη.
      Εξάλλου έως το Μάρτη 2018 που δεν είχε έγκριση λειτουργίας η Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική εμφύτευε βαλβίδες και η κα Κωστοπαναγιώτου χορηγούσε αναισθησία στους ασθενείς (βλέπε έγγραφα).
Χαρακτηριστικές είναι η Υπουργική Απόφαση Πολάκη, ΦΕΚ 2542/ 25 Νοεμβρίου 2015, για τη λειτουργία των Κέντρων εμφύτευσης και δεύτερη Υπουργική Απόφαση πάλι Πολάκη, Αρ. Πρωτ. Γ2β/οικ. 66708 6/9/2018, για την εμφύτευση βαλβίδων από επεμβατικούς καρδιολόγους που δεν διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία η οποία θα πρέπει να γίνεται με την παρουσία καρδιολόγου ή καρδιοχειρουργού «εκπαιδευτή – proctor», μέχρι την απόκτηση της αναγκαίας εμπειρίας. Πράγμα που τηρούσε η εν λόγω κλινική του Αττικού Νοσοκομείου, (επισυνάπτουμε κατάλογο).
      Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, από 14/5/2018 αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση καταλληλότητας της Β΄ καρδιολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν. Αττικού για την τοποθέτηση βιολογικών αορτικών βαλβίδων διαδερμικά (επισυνάπτουμε). Πέρασε ένας χρόνος και ακόμη δεν πήρε την υπογραφή του Υπουργού. Σκοπιμότητες.
       Η διακοπή του προγράμματος στο Αττικό Νοσοκομείο έγινε με αστήρικτες δικαιολογίες επειδή δεν υπάρχουν χρήματα αγοράς των βαλβίδων και για να δικαιολογήσουν το θάνατο ασθενούς με το επιχείρημα ότι δεν έχει έγκριση λειτουργίας. Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών εξαιτίας της διακοπής καθότι και στα άλλα Κέντρα εμφύτευσης είναι μεγάλη η λίστα αναμονής.
     Θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου για την αναίτια διακοπή της λειτουργίας του Κέντρου που θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών. Όπως επίσης η κα Κωστοπαναγιώτου που λύνει και δένει στο Αττικό κατ’ εντολή Πολάκη και συνεχίζει να αρνείται τη χορήγηση αναισθησίας!!! Αποτίμησαν τη ζωή Ασθενών κάτω των 20.000 ευρώ που κοστίζουν οι βαλβίδες.
Σας κοινοποιούμε σχετικά έγγραφα, αναφορές.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: