Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας κα Αχτσιόγλου, αίτημα για συνάντηση για επίλυση του μέιζονος ζητήματος της ένταξής μας στα ΒΑΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κα ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
Αίτημα για συνάντηση για επίλυση του μείζονος ζητήματος
της ένταξής μας στα ΒΑΕ
Πέμπτη 11/04/2019 θα είμαστε στο Υπουργείο Εργασίας από τις 7πμ

Κυρία Υπουργέ,
       Με μεγάλη ικανοποίηση όπως αντιλαμβανόμαστε δεχθήκατε να αναλάβετε Υπουργός Εργασίας και να εφαρμόσετε τον καταστροφικό για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα Νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).
      Με το νόμο αυτό καθιερώθηκε Ενιαίος Φορέας Ασφάλισης ο ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Έτσι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ ανεξάρτητα σχέση εργασίας (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ κλπ) διαθέτουν Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης.
      Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να αντιμετωπίζονται συνταξιοδοτικά με βάση τις διατάξεις του ασφαλιστικού φορέα που κατείχαν πριν το νόμο Κατρούγκαλου. Εξάλλου τις όποιες περίσσιες παροχές κατείχαν από τον προηγούμενο ασφαλιστικό τους φορέα τις καταργήσατε επικαλούμενη τον ΕΦΚΑ.
      Δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε εργαζόμενους του ιδίου ασφαλιστικού φορέα, με τις ίδιες υποχρεώσεις να αντιμετωπίζονται διαφορετικά στο χρόνο συνταξιοδότησης. Έως την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου (Ν. 4336/2015), δεν υπήρχε επιτακτική ανάγκη διεκδίκησης της ασφαλιστικής ένταξης στα ΒΑΡΕΑ και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
     Πριν τις 18 Αυγούστου 2015 ίσχυαν μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους (γυναίκες μητέρες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι 35ετία κλπ).
      Από το έτος 2011 όσοι προσλαμβάνονται μόνιμοι στα Νοσοκομεία διαθέτουν από την πρώτη στιγμή ασφαλιστικό φορέα ΙΚΑ και είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ (Ν. 3865/2010).
     Όλα αυτά τα ισοπεδώσατε το έτος 2015 τότε που θα σκίζατε τα Μνημόνια με ένα άρθρο σε ένα νόμο. Αντί να σκίσετε τα Μνημόνια αυξήσατε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμη και σε συναδέλφους που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα. Με την ένταξή μας στα ΒΑΕ κατοχυρώνεται ως ανώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το εξηκοστό δεύτερο.
     Αλήθεια ποιος Νοσηλευτής ή άλλος Επαγγελματίας Υγείας μπορεί να δουλέψει με ασφάλεια για τον ασθενή και τον ίδιο πάνω από τα 62 έτη.
      Ρωτήστε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (πρώην Γενικό Λογιστήριο Κάνιγγος 29) να σας πουν πόσοι Επαγγελματίες Υγείας συνταξιούχοι πεθαίνουν κάθε χρόνο (300) και πόσοι κάνουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας (400). Ρωτήστε τον Πολάκη να σας πει πόσοι εργαζόμενοι της Δημόσιας Υγείας πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (3.000) και πόσοι καταλήγουν κάθε χρόνο χωρίς καν να θεμελιώσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης για τα μέλη της οικογένειάς τους.
Η κοινωνική ασφάλιση είναι δική σας αρμοδιότητα, του Υπουργείου Εργασίας.
       Πως είναι δυνατόν το κράτος με μια κυβέρνηση υποτίθεται της «αριστεράς» να μην σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ίση μεταχείριση των πολιτών που επιβάλλει το Σύνταγμα. Πώς είναι δυνατόν εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας του ίδιου ασφαλιστικού φορέα να αντιμετωπίζεται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
Κυρία Υπουργέ,
      Ασκείτε πολιτική. Ως εκ τούτω κρίνεστε. Εφαρμόζετε το Νόμο Κατρούγκαλο εάν το έχετε αντιληφθεί και θα πρέπει κάθε ημέρα να απολογείστε γι’ αυτό.
       Την Πέμπτη 11/4/2019 παραμονές Πάσχα θα είμαστε από τις 7πμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Σας ενημερώνουμε από τώρα για την παρουσία μας με συγκέντρωση από τις 7πμ Ζητάμε συνάντηση μαζί σας. Όχι μόνο να κουβεντιάσουμε το μείζον αυτό ζήτημα ζωής για μας αλλά να το επιλύσουμε όπως είναι υποχρέωσή μας. Καλό είναι να προσδιοριστεί η συνάντηση από τώρα για να λήξει ομαλά η διαδήλωσή μας.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: