Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ.

     Οι αναστολές εργασίας οδήγησαν σε πλήρη απορρύθμιση τα Νοσοκομεία και τα κατέστησαν άκρως επικίνδυνα  για τους  ασθενείς. Εάν δεν γυρίσουν πίσω τώρα  οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα και τα  μέτρα προστασίας που  ούτως ή άλλως όλοι  λαμβάνουμε  η κυβέρνηση θα είναι  εκτεθειμένη  στους ασθενείς.
    Το  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έβαλε λουκέτο στο κυταρολιγικό εργαστήριο. Η μοναδική κυταρολόγος σε αναστολή εργασίας. Έτσι δεν εξετάζονται τα  δείγματα βιολογικών υγρών   ασθενών με υποψία καρκίνου. Τι θα συμβεί στον ασθενή που πάσχει από καρκίνο και  δεν το ξέρει αφού το  δείγμα  του παραμένει στα ψυγεία του κυταρολιγικού εργαστηρίου;
      Στο φαρμακείο που ετοιμάζονται προς έγχυση χημειοθεραπευτικά σχήματα    η μία εκ των τριών νοσηλευτριών είναι  σε αναστολή εργασίας. Οι δύο νοσηλεύτριες που απομένουν τον άλλον μήνα βγαίνουν σε σύνταξη. Λόγω των αναστολών 44  Νοσηλευτών  στο νοσοκομείο  δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό   να μετακινηθεί στο εν λόγω  τμήμα  να εκπαιδευτεί. Έχουν έρθει μόνο 4 νοσηλευτές για να καλύψουν τα κενά.
  Στο τμήμα βραχείας προσερχονται  καθημερινά 50 με 60 ασθενείς για χημειοθεραπεία. Ποιός νοιάζεται  τι θα γίνουν ;
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ.
    Λόγω αναστολών  εργασίας   νοσηλευτικού    και ιατρικού προσωπικού  λειτουργούν 2 χειρουργικές αίθουσες για έκτακτα περιστατικά και μία χειρουργική αίθουσα για τακτικά.
   Ο καθηγητής νευροχειρουργικής επίσης  βγήκε σε αναστολή εργασίας.. Οι λίστες χειρουργείου για νευροχειρουργικά περιστατικά εκτινάχθηκαν  πάνω από τρία χρόνια. Οι λίστες χειρουργείου για ορθοπεδικά πάνω από δύο χρόνια.
                                     Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!!!!!
     Ο ασθενής θέλει γιατρό και νοσηλευτή  να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας του. Δεν νοιάζεται   εκείνη την ώρα για  εμβολιασμένο γιατρό ή νοσηλευτή. με δεδομένο ότι τον φροντίζουν  με ασφαλή μέτρα προστασίας.
     Το καλοκαίρι  στις φωτιές οι πολίτες που καιγόταν οι περιουσίες τους  έψαχναν  πυροσβέστη. Ουδόλως τους  ενδιέφερε εαν ήταν εμβολιασμένος. Το αναφέρω γιατί και στην ΕΜΑΚ έχουμε ένα είδος υποχρεωτηκότητας εμβολιασμού.
                                          Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: