Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεσηκωμός για την επιλογή υποδιευθύντριας στο ΠΓΝΠ

        Κλίμα πολέμου επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μετά την πληροφορία -και ακολούθως την έκδοση απόφασης- ότι ορίστηκε στη θέση της υποδιευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, άτομο που δεν επελέγη αξιοκρατικά και με τη μοριοδότηση που προβλέπει ο νόμος.
      Σύμφωνα με πληροφορίες της συγκεκριμένης επιλογής της διοίκησης, προηγούνταν, βάσει των προσόντων τους (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ειδίκευση στο εξωτερικό, χρόνια υπηρεσίας κ.ά.) τρεις νοσηλεύτριες που σήμερα είναι προϊσταμένες σε κομβικά τμήματα του νοσοκομείου. Εκτός από τα προσόντα τους φέρεται ότι  και οι τρεις έχουν οργανώσει σε άριστο βαθμό τα τμήματα και τις κλινικές που διοικούν, το έργο τους είναι αξιολογημένο και αυτό τις έχει καθιερώσει και στην κοινωνία.
      Οπως έγραψε η «Πελοπόννησος» το συγκεκριμένο πρόσωπο που επέλεξε η  διοίκηση έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το νοσοκομείο. Η προηγούμενη διοίκηση την είχε επιλέξει για τη θέση της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας αλλά η νομική προσφυγή της νυν διευθύντριας που προηγούνταν σε προσόντα, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή της από τη θέση αυτή με δικαστική απόφαση.
      Παρότι υπήρχε αυτό το νομικό προηγούμενο δημιουργεί προβληματισμό η επιλογή της διοίκησης για τη συγκεκριμένη θέση.    
      Ο αν. διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος χαρακτήρισε την επιλογή αξιοκρατική. «Είναι μία σύννομη τοποθέτηση. Επιλέξαμε μία κυρία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με εμπειρία στη νοσηλευτική».
Αναδημοσίευση από achaianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: