Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΘΑΛΑΜΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!!! ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

           Πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ταφή κάποιων ασθενών νοσοκομείων που πεθαίνουν  από κορωνοιο όταν  οι συγγενείς αμφισβητούν την  αιτία θανάτου.  Δεν τους παραλαμβάνουν. Ζητάνε να  υποβληθούν σε νεκροψία πολλές φορές με δικηγόρο   χωρίς να διαθέτουν εντολή Εισαγγελέα.
      Τη νεκροψία την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί. Διαφορετικά οι συγγενείς πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία.
     Ως εκ τούτω καλά κάνουν οι  διοικήσεις των νοσοκομείων και  ζητάνε εντολή Εισαγγελέα. Κανείς δεν ξέρει τελικά  αν  απευθύνονται στην Εισαγγελία.
      Έτσι  νεκροί από κορωνοιο παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων   αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με αποτέλεσμα  να   είναι έντονη η δυσοσμία  και να υπάρχει κίνδυνος  για τη δημόσια υγεία.
      Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων διαθέτουν ψυγεία συντήρησης και δεν μπορούν να κρατάνε νεκρούς επί πολλές ημέρες.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ   ΣΗΜΕΡΑ το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
     Στο νεκροθάλαμο υπάρχει νεκρή γυναίκα από κορωνοιο από  1/6/2021. Οι ιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να γίνει νεκροψία. Μετά από ημέρες προσήλθαν οι συγγενείς να τη παραλάβουν για νεκροψία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ορθώς ενήργησε και ζήτησε εντολή Εισαγγελέα.  Έκτοτε τέτοια εντολή δεν έχει  εκδοθεί και η νεκρή παραμένει για τέσσερεις μήνες στο νεκροθάλαμο με ψυγεία συντήρησης του νοσοκομείου Αττικού με έντονη δυσοσμία. Αρνούνται να τη παραλάβουν.
      Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με τη  δημόσια υγεία.
                                       Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: