Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Οπισθοχωρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν θα εκδώσω την απόφαση για «μπλόκο» των γιατρών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση»

Όπισθεν φαίνεται πως κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο «μέτωπο» που έχει ανοίξει με τους ιδιώτες γιατρούς τους οποίους απειλούσε μέχρι προσφάτως, για αποκλεισμό από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην περίπτωση που δεν συνέβαλαν στο ΕΣΥ ώστε να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας μετά τις κοινωνικές αναταράξεις που προκλήθηκαν αλλά και την αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου- όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του Healthreport.gr δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να εκδώσει την υπουργική απόφαση για αποκλεισμό των γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθώς βρέθηκαν -όπως υποστήριξε- γιατροί ιδιώτες σε επτά από τις οχτώ περιοχές που παρουσιάζουν κενά στις δημόσιες δομές.

Σήμερα και τη Δευτέρα πάντως οι ιδιώτες γιατροί όλης της χώρες καλούνται από τους Ιατρικούς Συλλόγους να δίνουν μόνο χειρόγραφες συνταγές και να μην χρησιμοποιούν το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως μία συμβολική κίνηση αντίδρασης στη διάταξη που προωθεί ο υπουργός Υγείας για τον αποκλεισμό τους από το σύστημα αλλά και από τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές  αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση του χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν αποχωρήσει για το Παρίσι, δέχθηκε παρατηρήσεις σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης καθώς η κόντρα που άνοιξε ο υπουργός Υγείας έχει προκαλέσει και εσωκομματικές έριδες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα έκκληση προς τους γιατρούς

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του επανέλαβε σήμερα την έκκληση προς τον ιατρικό κόσμο να μην διακόψει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προς τους ασθενείς.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Π.Ι.Σ. για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πώς: «Κάνω μια έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν αυτή την προτροπή. Γιατί αυτή η προτροπή του Π.Ι.Σ. εάν τελικά επιτύχει και ακολουθηθεί θα έχει μια τρομακτική ταλαιπωρία των ασθενών. Εάν ένας ασθενής πάει σήμερα σε ένα γιατρό και του πει «δεν σου κάνω ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στην δίνω έγχαρτη», έχει τις εξής επιλογές: Ή να πάει στο φαρμακείο με το χαρτί και άρα να πληρώσει όλα τα φάρμακα από την τσέπη του γιατί δεν μπορεί να εκτελεστεί έγχαρτη συνταγή ή θα πρέπει να πάει σε μια δημόσια δομή να του τη γράψει κάποιος ως άυλη συνταγογράφηση. Αυτό είναι ταλαιπωρία για τον ασθενή. Ο Π.Ι.Σ. με την δράση του αυτή δεν στρέφεται κατά του Υπουργού, στρέφεται κατά των ασθενών. Πάνε να ταλαιπωρήσουν τους ασθενείς ενώ η υπουργική απόφαση δεν θα εκδοθεί αφού το πρόβλημα πλέον έχει ουσιαστικά λυθεί. Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή η ακραία συνδικαλιστική έκκληση του Π.Ι.Σ. δεν θα έχει παρά μηδενική ανταπόκριση από τους γιατρούς».


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: