Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ανακοινώνονται οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες και τα ονόματα

Ανακοινώνονται το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία έστω και τυπικά μέσω του ΑΣΕΠ.

Η λίστα με τα επτά ονόματα και τους Διοικητές ΥΠΕ αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας, καθώς ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είναι αυτός που επέλεξε τα τελικά πρόσωπα μέσα από λίστα με τους τρεις επικρατέστερους ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Ούτως ή άλλως βέβαια η λίστα φαίνεται πως είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό και πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω του ΑΣΕΠ. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ονόματα των επτά νέων στελεχών είχαν διαρρεύσει εδώ και βδομάδες με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην τα διαψεύδει.

Τα επικρατέστερα ονόματα για τους νέους Διοικητές ΥΠΕ

Φαίνεται πάντως πως «κόλλημα» δημιουργήθηκε στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια όπου παίχτηκαν τα τρία ονόματα του Δημήτρη Τσαλικάκη που είναι σήμερα διοικητής στην 4η ΥΠΕ, του Παναγιώτη Μπογιατζίδη που είναι διοικητής στην 3η ΥΠΕ αλλά κι ενός νέου προσώπου του Χρήστου Δόντσου που ήταν Διοικητής του Νοσοκομείου Έδεσσας και «έπαιζε» δυνατά για μία Υγειονομική Περιφέρεια. Ωστόσο όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr βγήκε εκτός παιχνιδιού.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, την 3η ΥΠΕ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τσαλικάκης και την 4η ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης κάνοντας «τράμπα» στις ΥΠΕ στις οποίες σήμερα υπηρετούν.

Η 1η και 2η ΥΠΕ είχαν κλείσει προ πολλού με την Όλγα Μπαλαούρα (νυν Διοικήτρια στον Άγιο Σάββα) να φέρεται να αναλαμβάνει την 1η και τον Χρήστο Ροϊλό να παραμένει στη 2η ΥΠΕ.

Μη αμφισβητούμενος για την 5η ΥΠΕ φαίνεται να είναι ο νυν Διοικητής Φώτης Σερέτης ο οποίος άλλωστε έχει εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στην Υγειονομική Περιφέρεια, αφού είναι από τους πρώτους Διοικητές που είχε διορίσει ο τότε υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ερώτημα αποτελούν η 6η και 7η ΥΠΕ όπου φαίνεται ότι θα επικρατήσουν πρόσωπα που θα επιλεγούν από την κεντρική κυβέρνηση και ειδικά στην Κρήτη όπου η οικογένεια Μητσοτάκη διατηρεί στενούς δεσμούς λόγω καταγωγής.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: