Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Διοικητές ΥΠΕ: Πόσα χρήματα θα παίρνουν τα νέα στελέχη που θα διοριστούν

Αυξημένες αποδοχές θα έχουν στο μισθό τους οι Διοικητές ΥΠΕ που θα διοριστούν το επόμενο διάστημα για πρώτη φορά με τον νόμο Κεραμέως.

Όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ικανά στελέχη ακόμη και από τον ιδιωτικό τομέα για να αναλάβουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ θα λάβουν γενναίες  μηνιαίες αποδοχές.

Εξάλλου όπως προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση των συναρμοδίων υπουργών Υγείας και Εσωτερικών οι Διοικητές ΥΠΕ και νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα λαμβάνουν τα ίδια χρήματα με αυτά που παίρνουν σήμερα οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων.

Πάντως μέχρι σήμερα οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις Διοικητών ΥΠΕ ανέρχονται σε 4.254,5 ευρώ και των υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών σε 3.524,69 ευρώ.

Με την απόφαση που έχει δημοσιευθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των νέων Διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών διαμορφώνονται σε 5.121 ευρώ και 4.608,9 ευρώ αντίστοιχα.

Διοικητές ΥΠΕ: Τι αναφέρει η απόφαση

Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται στο ποσό που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Β. Οι τακτικές μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, διεπομένων από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ορίζονται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στις εκάστοτε καταβαλλόμενες αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Οι μισθοί των νέων Διοικητών Νοσοκομείων

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι για τους νέους Διοικητές νοσοκομείων προβλέπεται ότι η αμοιβή τους για νοσηλευτικά ιδρύματα άνω των 400 κλινών διαμορφώνεται σε 5.121 ευρώ μεικτά, ενώ για νοσοκομεία δυναμικής 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών σε 4.608,9 ευρώ μεικτά.

Για τους αναπληρωτές διοικητές, σε νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών η αμοιβή ορίζεται σε 4.096,8 ευρώ μεικτά, ενώ σε νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών διαμορφώνεται σε 3.584,7 ευρώ μεικτά.

Αξίζει να σημειωθεί ο νέος νόμος για την επιλογή και αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου προβλέπει και τη θέσπιση κινήτρων υπό τη μορφή οικονομικής ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων του κάθε φορέα, το λεγόμενο «μπόνους παραγωγικότητας», δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη των Διοικήσεων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποδοχές, πέραν των οριζόντιων αυξήσεων που περιγράφονται παραπάνω.

Επισημαίνεται ότι το μπόνους παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: