Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πραγματοποιήθηκε χθές η 4ωρη Στάση Εργασίας και η συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

         Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 4ωρη Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και η  Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας χθές Πέμπτη 30/5/2013. Ακολούθησε συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ και Προέδρων Πρωτοβάθμιων Σωματείων με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Π.Καλλίρη, όπου από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, τέθηκαν θεσμικά ζητήματα που αφορούν την προοπτική του ΕΣΥ, όπως:
· Ζητήθηκε οι νέοι Οργανισμοί των Νοσοκομείων να προβλέπουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες και να δίνουν προοπτική ανάπτυξης. Να καλύπτουν οργανικά το προσωπικό που υπηρετεί και ταυτόχρονα να περιγράφουν τις απαραίτητες κενές θέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
· Ζητήθηκε η άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθότι τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και την εργασιακή εφεδρεία.
· Ζητήθηκε η τακτοποίηση της παρανομίας στη πρόβλεψη προβαδίζουσας κατηγορίας ΠΕ στην επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.
· Ζητήθηκε η εξόφληση των δεδουλευμένων νυκτερινών και αργιών στο προσωπικό και η επαρκή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
         Ο Γενικός Γραμματέας κος Π.Καλλίρης επέμεινε στην απαρέγκλιτη τήρηση των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ περιορισμού των δαπανών. Ως εκ τούτου τόνισε δεν προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού και οι ελλείψεις θα αντιμετωπιστούν με μετακινήσεις προσωπικού που θα προέλθουν από τις Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, κλινικών και κλινών.
         Ο Υπουργός Υγείας επιμένει στην πρόβλεψη της προβαδίζουσας κατηγορίας ΠΕ στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων παρά τα ισχύοντα στο άρθρο 10 του Ν.4024/2010 που προβλέπει διαζευκτικό «ή».
        Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπετε πρόσθετη επιχορήγηση για λειτουργικά έξοδα των Νοσοκομείων και για την εξόφληση δεδουλευμένων Αργιών – Νυκτερινών.
         Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την πολιτική αναλγησία του Υπουργείου Υγείας και καλεί τους Υγειονομικούς στην πανυγειονομική 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη Συγκέντρωση στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ
· ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
· ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ –
  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
· ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

                                          Απο το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
                                     ........................................................................
..........Δείτε σχετικά με την προαναφερόμενη κινητοποίηση στη περιοχή μας, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=42175:2013-05-30-14-24-16&catid=55:politics&Itemid=191

Δεν υπάρχουν σχόλια: