Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ της 5ης/17.5.2013 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

     Την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5/2013, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω  θέματα:    
1. Εκτίμηση Απεργιακών Κινητοποιήσεων  Απρίλη –
    Συνέχεια.
2. Επαναλειτουργία Διωρόφου Κτιρίου.
3. Ελλείψεις Προσωπικού και Λειτουργία Νοσοκομείου.
4. Απολογισμός Εκδηλώσεων.
5. Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα και Ενημερώσεις.
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι Σουγλέρης και Ασλανίδη,  ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος το δεύτερο θέμα, το μόνο θέμα πού συζητήσαμε από την προαναφερόμενη ημερήσια διάταξη, ως επίκαιρο και επείγον, αναφέρθηκε:
-  Τόσο στον αγώνα που καταβάλαμε, για την επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου, ένας αγώνας και μια προσπάθεια που απέδωσε, γιατί πέρα από την σταδιακή παράδοση και επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου, που κάθε φορά μόνοι διεκδικούσαμε και πετυχαίναμε, πετύχαμε τελικά και την συνολική επιτέλους παράδοση του.
-  Οσο και στα προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν, με την μη χρηματοδότηση της μεταστέγασής μας στο διώροφο, την πλήρη αδιαφορία σ αυτό το θέμα τόσο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, όσο  και του Υπουργού Υγείας, αλλά και τις κωλυσιεργίες στους σχετικούς διαγωνισμούς προμήθειας του απαραίτητου αυτού ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
-   Αλλά και στις σχετικές συσκέψεις που ζητήθηκαν από το Σωματείο μας και που έγιναν, για την επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου. Συσκέψεις όπου παρά τις ομόφωνες αποφάσεις, για την μεταφορά όλων των προβλεπόμενων υπηρεσιών στο διώροφο και την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία του μέσα στις επόμενες ημέρες, βλέπουμε παλινωδίες και καθυστερήσεις, παρασκηνιακά κωλύματα συγκεκριμένων και μάλιστα εκ των υστέρων, κλπ.
-  Και βεβαίως στην αναγκαιότητα της ΑΜΕΣΗΣ και ΠΛΗΡΟΥΣ λειτουργίας μας, λόγω και των επικείμενων εξελίξεων με το νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση, τις εξελίξεις που επιβάλλουν την πιεστική συνέχιση των παρεμβάσεών μας και βεβαίως των κινητοποιήσεων μας, για την χρηματοδότηση του διωρόφου, τα κωλύματα που κάποιοι βάζουν για την πλήρη επαναλειτουργία του και βεβαίως την άμεση επιτέλους εγκατάσταση του Εργολάβου στο 7όροφο.
          Μετά την προαναφερόμενη εισήγηση ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ,  όπου μετά από διαλογική συζήτηση και προβληματισμό, για τα προαναφερόμενα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:
-   ΑΜΕΣΑ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, για τα προαναφερόμενα προβλήματα του διωρόφου κτιρίου, τον Οργανισμό και τις απλήρωτες Αργίες και Νυκτερινά του Δεκέμβρη του 2011.
 -  Αν δεν δοθούν συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις στην προαναφερόμενη συνάντηση να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ στην ΥΠΕ και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου σε αντίστοιχες σχετικές ημερομηνίες, που θα προσδιοριστούν από το Προεδρείο.
 -  3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την 7/6/13, στις ώρες 09:00-12:00, με συγκέντρωση στην Πύλη και συμβολικό κλείσιμο του κόμβου, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ  για τις Κτιριακές εκκρεμότητες, με αφορμή την συμπλήρωση 5 χρόνων από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008 και βεβαίως για όλα αυτά σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: