Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για τον ΑΓΩΝΑ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΚΑΛΕΣΜΑ για το σημερινό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

         Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση, η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη Δημόσια Εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των Εκπαιδευτικών.
         Με μια πονηρή και μεθοδευμένη κίνηση, η Κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας. Προωθεί μέτρα που εκτός από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία.
         Για όλα αυτά τα ζητήματα, που δεν είναι και τα μόνα, η εκπαιδευτική κοινότητα δικαίως βρίσκεται σε αναταραχή. Προχωρά στον μονόδρομο των Κινητοποιήσεων, κατασυκοφαντημένη από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.
          Η Κυβέρνηση σ΄ αυτή την δύσκολη  και κρίσιμη περίοδο, αντί να σεβαστεί το άγχος και την αγωνία των χιλιάδων μαθητών και των γονιών τους, φέρνει προς ψήφιση διατάξεις, πού ξέρει ότι θα δημιουργήσουν αντιδράσεις, προκειμένου να τις περάσει εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία των εκπαιδευτικών για τούς μαθητές τους. 
         Η Κυβέρνηση τρομοκρατεί τούς εκπαιδευτικούς, ποινικοποιεί τούς αγώνες τους, υπογράφει διαδικασίες επιστράτευσης, όχι επειδή κόπτεται για τούς μαθητές και τούς γονείς τους, όπως διατείνεται με κροκοδείλια δάκρυα, αλλά για να περάσει την βάρβαρη πολιτική που διαλύει το Δημόσιο Σχολείο και εξαθλιώνει τους Εκπαιδευτικούς.
           ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ αυτόν τον ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κατήφορο της Κυβέρνησης, την απόφασή της να καταστείλει τον Απεργιακό Αγώνα και των Εκπαιδευτικών, με την μέθοδο της προληπτικής επιστράτευσης, μια πρωτοφανή-παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, που θέλει να βάλλει στον γύψο τα στοιχειώδη Συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα μας, για να περάσει έτσι την μνημονιακή αντιλαϊκή της πολιτική.
         Για όλα αυτά, για τον  αγώνα των Εκπαιδευτικών, που δεν είναι αγώνας μόνον των Εκπαιδευτικών, αλλά όλου του λαού για να μην διαλυθεί το Δημόσιο Σχολείο, γι΄ αυτήν την προαναφερόμενη ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των Αγώνων.
        ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΕΛΗ ΜΑΣ   
 ΝΑ   ΔΩΣΕΤΕ  ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΩΝ, ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5/13, στις  07:30 μ.μ  στην  Πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: