Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

"Βροχή" αιτήσεων για συνταξιοδότηση στο δημόσιο

         Σχεδόν 1 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους με θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα προχώρησε τις τελευταίες εβδομάδες στην υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης με το φόβο ανατροπών στο ασφαλιστικό. 
         Η ανησυχία για το αυξημένο «πέναλτι» (μείωση σύνταξης) για τις πρόωρες αλλά και οι υπό συζήτηση αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα επιφέρουν αυξήσεις στα όρια ηλικίας, κυρίως για τις γυναίκες, κάνουν τους υπαλλήλους να φεύγουν κατά χιλιάδες ακόμη και με πρόωρη σύνταξη, εκμεταλλευόμενοι τις προβλέψεις του νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα Μαΐου έχουν υποβληθεί περίπου 5.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση από τους 60.000 δημόσιους υπαλλήλους που έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα.
Σήμερα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία οι ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει τόσο τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας όσο και τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και βρίσκονται κοντά στη σύνταξη υπολογίζονται σε 140.000.
Πρέπει να τονισθεί πως το υπουργείο Εργασίας έχει επανειλημμένα καθησύχαση ότι τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα καθώς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μητέρων με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και των μητέρων ΑμεΑ θα γίνουν σεβαστά από την κυβέρνηση.
Αναδημοσίευση από το The Best

Δεν υπάρχουν σχόλια: