Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κίνητρα για την κάλυψη με γιατρούς των απομακρυσμένων περιοχών

       Καθορίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Υγείας, οι περιοχές αλλά και τα κίνητρα που δίνονται στους επικουρικούς γιατρούς, ώστε να τοποθετηθούν σε απομακρυσμένες αλλά και περιοχές που έχουν πολλά κενά στην Δυτική Ελλάδα και στα Ιόνια Νησιά.
       Τα κίνητρα αφορούν τον υπολογισμό διπλάσιας προϋπηρεσίας αλλά και την απόσπαση συζύγων δημοσίων υπαλλήλων στην ίδια περιοχή.
      Ο χαρακτηρισμός ως άγονης και προβληματικής κατά την προηγούμενη παράγραφο, πόλης ή κωμόπολης που είναι έδρα Κέντρου Υγείας επεκτείνεται αντίστοιχα και:
    α. για την πόλη ή κωμόπολη ή χωριό που είναι έδρα Περιφερειακού Ιατρείου 24ωρης ετοιμότητας ή Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας.
    β. για την πόλη, κωμόπολη ή χωριό που είναι έδρα Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου σε φυλακές της χώρας και είναι αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Νοσοκομείου, σύμφωνα με την Υ4α/οικ.10169/1996 (ΦΕΚ 877/Β) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκη-σης και Αποκ/σης, Οικονομικών, Υγείας και Πρόνοιας και Δικαιοσύνης.
       Συγκεκριμένα χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές λόγω των γεωγραφικών, κοινωνικών, συγκοινωνιακών και οικονομικών τους συνθηκών, και οι παρακάτω νομοί των Περιφερειών της χώρας ή οι κατά νομό, πόλεις ή κωμοπόλεις, όπου εδρεύουν νοσοκομεία, νοσοκομεία-κέντρα υγείας ή κέντρα υγείας:
-Νομός Αχαΐας: Ερυμάνθεια, Καλάβρυτα, Κλειτορία
-Νομός Αιτωλοακαρνανίας: Μύτικας, Κατούνα, Βόνιτσα, Θέρμο, Χαλκιόπουλοι, Άνω Χώρα
-Νομός Ηλείας: Γαστούνη, Σιμόπουλο, Βάρδα, Ανδρίτσαινα, Κρέστενα
-Νομός Ζακύνθου -Νομός Κέρκυρας
-Νομός Κεφαλληνίας
-Νομός Λευκάδας
Κίνητρα
1. Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης των επικουρικών ιατρών οι οποίοι τοποθετούνται στις παραπάνω περιοχές μπορεί να ορίζεται έως και τρία (3) έτη, με την προϋπόθεση ότι στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων ή των Υγειονομικών Περιφερειών, θα έχει προβλεφθεί η ανάλογη πίστωση.
2. Όταν ένας εκ των συζύγων τοποθετείται ως επικουρικός ιατρός στις παραπάνω περιοχές, ο άλλος δικαιούται να τοποθετηθεί σε θέση επικουρικού ιατρού της ειδικότητάς του, κατά προτεραιότητα και κατά παρέκκλιση του καταλόγου, εφόσον αυτή ζητηθεί.
3. Η προϋπηρεσία επικουρικού ιατρού στις περιοχές υπολογίζεται εις διπλούν σε σχέση με την προϋπηρεσία στα υπόλοιπα νοσοκομεία, για την κατάληψη θέσης κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: