Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Σχετικά με την 41η/17.10.17 Συνεδρίαση του Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

       Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετική ανάρτησή μας,  την Τρίτη 17/10/17 συνεδρίασε το Δ.Σ του Νοσοκομείου, χωρίς προβλήματα, δεδομένου ότι αυτήν την φορά δεν προχωρήσαμε σε καμία Κινητοποίηση-Κατάληψη,  με τα θέματα που μπορείτε να ξαναδιαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://files.acrobat.com/a/preview/049c9771-65fc-4ebc-9529-049cce3eb30d).
     Στην προαναφερόμενη λοιπόν Συνεδρίαση, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα εκτός από το 34ο που αποσύρθηκε, πέρα από την συζήτηση και έγκριση της πληθώρας των υπολοίπων θεμάτων - ρουτίνας,  είχαμε:
α). Προτού το Δ.Σ μπει  στην συζήτηση της ημερήσιας διάταξης, τοποθετήθηκε  ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων Κώστας Πετρόπουλος, αναφερόμενος:
     - Τόσο για τις διαδικασίες Συνεδρίασης και λειτουργίας του Δ.Σ, όπου:
 - Αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ, που έγιναν παρουσία ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ, γεγονός ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο, όπως χαρακτηριστικά είπε  ο εκπρόσωπός μας.  Ανεπίτρεπτο γιατί πέρα από την ασέβεια που έδειξαν στις κινητοποιήσεις των Εργαζόμενων, παράλληλα παρανόμησαν. Παρανόμησαν γιατί όπως τους επεσήμανε, οι αποφάσεις που πάρθηκαν βάσει του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ δεν είναι νόμιμες, δεδομένου ότι η κείμενη  νομοθεσία αναφέρει ρητά ότι οι αποφάσεις που παίρνονται  παρουσία  κι΄ άλλων ατόμων πέραν  των μελών του Δ.Σ, είναι άκυρες.
-   Αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες συνεδριάσεις του Δ.Σ, που γίνονται με την συμμετοχή πάντα ενός αναπληρωματικού μέλους, που έρχεται στη θέση ενός τακτικού μέλους, που δεν έχει έλθει σε καμία συνεδρίαση από τον διορισμό του μέχρι και σήμερα, γεγονός που αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία.  Γι΄ αυτό το ζήτημα, ο Εκπρόσωπός μας ζήτησε επίσημη νομική άποψη στη αμέσως επόμενη συνεδρίαση, δηλώνοντας παράλληλα ότι συμμετέχει σ΄ αυτές τις συνεδριάσεις με την επιφύλαξη της νομιμότητάς τους.
    -  Όσο και για το ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ, όπου ζήτησε στην επόμενη Συνεδρίαση
       να έλθει ως θέμα συζήτησης η προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας αυτού
       του τόσο σημαντικού και απαραίτητου τμήματος, για την περιοχή μας  
       και για το Νοσοκομείο. 
β).  Την  έγκριση της ανακαίνισης του χώρου πάνω από την αιμοδοσία, του χώρου όπου στεγαζόταν η Κ/Δ, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η Νεφρολογική κλινική, θέμα που δεν ψήφισε ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ, όχι γιατί ήθελε την παραμονή του Νεφρού στο ταχύρυθμο, αλλά γιατί αυτή η μεταφορά και ό συγκεκριμένος χώρος στέγασης δεν ενδείκνυται, αντίκειται στη κείμενη Νομοθεσία, επαναφέροντας παράλληλα και την κακήν-κακώς μεταστέγαση του Αιματολογικού και της ΜΧΜΘ σ΄ αυτόν εκεί τον όροφο, όπως ομόφωνα έχει επισημάνει και το Δ.Σ του Σωματείου.
γ). Την έγκριση της λειτουργίας των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων για την τρέχουσα χρονιά, αλλά δυστυχώς μόνον για την χειρουργική ειδικότητα, λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων, θέμα που δεν ψήφισε ο εκπρόσωπός μας, ο οποίος επέμεινε να βρεθεί τρόπος, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για να λειτουργήσει και η Παθολογική.
δ).  Την έγκριση συμμετοχής μιας ακόμη Νοσηλεύτριας στα απογευματινά Ιατρεία
στ).  Το άνοιγμα θυρίδας στην τράπεζα για την εναπόθεση μιας κληρονομιάς που ανοίχτηκε πριν λίγες ημέρες και μάλιστα μετά από επίμονες και κατ΄ επανάληψιν πιέσεις και παρεμβάσεις του Εκπροσώπου των Εργαζόμενων.
        Τέλος να σας γνωστοποιήσουμε ότι στο τέλος αυτής της συνεδρίασης του Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, ο Εκπρόσωπός μας  σ΄ αυτό, Κώστας Πετρόπουλος, έθεσε το ζήτημα της έλλειψης Φαρμάκων στο Νοσοκομείο, τον σχετικό δανεισμό μας από άλλα Νοσοκομεία και ιδιαιτέρως το άγχος και την αγωνία των Εργαζόμενων στο Φαρμακείο αλλά και των Ιατρών που αναγκάζονται να ψάχνουν για φάρμακα και να αναβάλλουν θεραπείες από εβδομάδα σε εβδομάδα και το χειρότερο που δεν μπορούν να κάνουν κανένα σχετικό προγραμματισμό.  Ο Διοικητής, που δεν είχε την ευαισθησία να φέρει το θέμα στο Δ.Σ ως όφειλε, αρκέστηκε μόνον στην ενημέρωση, μια τυπική ενημέρωση χωρίς να παρθεί κάποια σχετική απόφαση, που αν το θέλετε επιβαλλόταν λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

                    Ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                             ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: