Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Περιπλάνηση στα άδυτα του Σανατορίου της Πάτρας (video), που είναι πλέον ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

      Το περίφημο παλαιό Σανατόριο της Πάτρας βρίσκεται στο οροπέδιο της Ζάστοβας στο βουνό Παναχαϊκό σε υψόμετρο 650 μέτρων. Εκεί μεταφέρονταν ασθενείς που έπασχαν από φυματίωση ή κάποιο άλλο θωρακικό νόσημα και η θεραπεία τους βασιζόταν στην υγιεινή διατροφή και στην ευεργετική επίδραση του περιβάλλοντος. Περιπλάνηση στα άδυτα του Σανατορίου της Πάτρας (video)
      Η κατασκευή του ιστορικού αυτού κτιρίου όπως και του δρόμου 15 χλμ που οδηγούσε στον περιβάλλοντα χώρο του έγιναν µε δαπάνες του Βασιλείου Μαραγκόπουλου, μεγάλου βιομηχάνου εκείνης της εποχής. Το σανατόριο αποτέλεσε για την εποχή του πρωτοποριακό κτίσµα, αφού ήταν κατασκευασμένο από οπλισµένο σκυρόδεµα όμως δυστυχώς δεν λειτούργησε ποτέ, καθώς το 1940 σταµάτησε η αποπεράτωσή του εξαιτίας του 2ου Παγκοσµίου Πολέµου.
       Όποιος το επισκεφτεί πάντως σήμερα θα διαπιστώσει με θλίψη πως έχει παραδοθεί στη φθορά των έντονων καιρικών φαινοµένων που υπάρχουν στην περιοχή καθώς και στην αυθαίρετη περιαστασιακή του χρήση από κτηνοτρόφους αλλά παράλληλα θα εντυπωσιαστεί και από την εκπληκτική θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο.
       Κι αν αναρωτιέστε πως μπορεί να είναι το εσωτερικό του κομμάτι μετά από το πέρασμα τόσων δεκαετιών παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί και θα σας λυθούν όλες οι απορίες. Πραγματοποιείται μια ξενάγηση στα άδυτα του Σανατορίου με λήψεις μέσα στους χώρους του αλλά και του εξωτερικού του περιβάλλοντος. Το συμπέρασμα που θα βγάλουμε είναι ένα, πως η εγκατάλειψη του κτιρίου είναι οφθαλμοφανέστατη όπως και η αδιαφορία της πολιτείας προς αυτό.
                                                                    ..............................................
       Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:   https://youtu.be/whizIIDkISY 

Δεν υπάρχουν σχόλια: