Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η Απάντηση του Σωματείου μας στις ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ, τις Προκλητικότατες Κινδυνολογίες και τα ¨ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ¨ του Διοικητή του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

 “ Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι ”
Κάπως έτσι και ίσως μόνον έτσι, αυτή η φράση θα έπρεπε να ήταν η απάντησή μας στην, περίσσεια θράσους και ψευδών, ανακοίνωση του Διοικητή του Γ.Ν Πατρών, στην ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της πραγματικότητας και τα "κροκοδείλια δάκρυα" του.
        Όταν ένας Διοικητής ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ με τους εκπροσώπους των Εργαζόμενων, για να συζητήσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ' αυτό, ως έχει υποχρέωση και όταν αυτές γίνονται (3 στην 15άμηνη παρουσία του) είναι ανούσιες και αναποτελεσματικές, αντιλαμβάνεται ο καθένας από  εμάς ότι είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ πλέον ο δρόμος των κινητοποιήσεων, για την αντιμετώπιση της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
         Δεν επιλέξαμε κινητοποιήσεις που θα απέβαιναν σε βάρος των Ασθενών και των πολιτών, που αρκετά υποφέρουν από την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Επιλέξαμε την μορφή των παραστάσεων μας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, για να τους εκθέσουμε κατ΄ αρχήν τα προβλήματα, να τους επισημάνουμε τις ευθύνες τους και να ζητήσουμε τις σχετικές και απαραίτητες λύσεις. Παραστάσεις όπου δεν παρίσταται ως συνήθως το σύνολο των Εργαζόμενων, αλλά αντιπροσωπεία αυτών και στη προκειμένη περίπτωση ΣΥΣΩΜΟ το Δ.Σ του Σωματείου μας και μάλιστα μετά από σχετικές ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
                                         Και  αφού  ο  Διοικητής και το Δ.Σ
Επιλέγουν να μην ακούν και να παρανομούν, είναι μονόδρομος οι ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, που σαφώς δεν θα τις εγκαταλείψουμε, εάν η Διοίκηση δεν αλλάξει γραμμή πλεύσης.
                       ΚΑΝΑΜΕ  λοιπόν  και  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, γιατί:
  -   Δεν θέλαμε και δεν έπρεπε τα αποθεματικά του Νοσοκομείου, με τις άνωθεν εντολές που εκτελούσε ο Διοικητής, να πάνε στην Τράπεζα Ελλάδος, όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθούν.
 -  Δεν υπήρχαν πιστώσεις για να προμηθευτούμε αντιδραστήρια και  φάρμακα για τους Ασθενείς, ανάγκες που καλύπταμε κακήν-κακώς με δανεισμό από το ΠΠΝΡ και το Δ.Σ πλήρη άγνοια γι΄ αυτό, καμία συζήτηση γι΄αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
  -   Έχουμε τεράστιες ελλείψεις Προσωπικού και το Δ.Σ δεν ασχολείται μ΄ αυτό το ζήτημα καθόλου.
  -  Αρνούνται να συζητήσουν τα κτιριακά μας προβλήματα που είναι μεγάλα και έντονα.
Κάναμε λοιπόν ΚΑΤΑΛΗΨΗ σε ένα Δ.Σ που με την πρακτική τους το έχουν ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ εντελώς. Σε ένα Δ.Σ που δεν ασχολείται με κανένα  ζήτημα ουσίας, παρά μόνον με θέματα ρουτίνας, θέματα που επιλύονται και αντιμετωπίζονται και  με άλλες  διαδικασίες και αποφάσεις. Άρα σε καμία περίπτωση δεν ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου από τις καταλήψεις μας, αλλά από την λειτουργία του Διοικητή και την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, από την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Μια υποχρηματοδότηση που την ζήσαμε έντονα τις προηγούμενες ημέρες, που το ξανατονίζουμε, ότι δεν μπορούσαμε να προμηθευτούμε αντιδραστήρια και φάρμακα και αναβάλλαμε θεραπείες από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αυτό είναι ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ Κύριε Σερεμέτη και γι΄ αυτό δεν είπατε κουβέντα………
          Συνεπώς ο Διοικητής, που με την πρόσφατη ανακοίνωση του, δείχνει την εμπάθειά του στο Σωματείο μας, του οποίου δεν σέβεται τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις,
Που με τις πρακτικές του γυρίζει την πλάτη του στα προβλήματα του Νοσοκομείου και την προοπτική ανάπτυξής του. 
- Που δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των Εργαζόμενων, παρά τις παρεμβάσεις μας, που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ακόμη είναι σε χαμηλά και ήρεμα επίπεδα.
-    Που  παρανομεί κατά συρροή και τώρα ψεύδεται,
να αφήσει τα “κροκοδείλια δάκρυα” και τον προκλητικότατο λαϊκισμό της δήθεν παρεμπόδισης και της επικινδυνότητας, που γίνεται για να καλύψουν την απραγία τους και να αλλάξει γραμμή πλεύσης, όσο είναι  καιρός, για το καλό του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ' αυτό, που δυστυχώς τους αγνοεί και τους διαχωρίζει, διαφορετικά να παραιτηθούν.
           Δοθείσης όμως της ευκαιρίας να επισημάνουμε και εμείς, για να μάθει ο λαός της περιοχής μας, πως λειτουργεί αυτό το Δ.Σ, που στη διάρκεια της θητείας του, δεν ασχολήθηκε ποτέ και με κανένα σοβαρό και μεγάλο θέμα του Νοσοκομείου:
  - Ούτε με τα κτιριακά, την περαιτέρω κτιριακή επέκταση του Νοσοκομείου, ζήτημα που αναδείχθηκε και προωθήθηκε από τους Εργαζόμενους, από το Σωματείο μας και τους φορείς που ο Διοικητής τους γύρισε την πλάτη, στη σύσκεψη που έγινε.
   -  Ούτε  με την μεταστέγασή μας, που μια ευκαιρία την χειρίστηκε μόνος του και την μετέτρεψε σε εφιάλτη που θα μας ταλαιπωρεί για πάρα πολλά χρόνια.
   -  Ούτε με του Οργανισμό του Νοσοκομείου, που στις πάμπολλες επισημάνσεις μας ψευδόταν συνεχώς. Έναν οργανισμό που διαμορφώθηκε στις 465 κλίνες μέσα από τις συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις του Σωματείου μας, που συνεργάστηκε γι αυτόν με τον Γ.Γ του Υπουργείου και όχι με την Διοίκηση που το έφερε στο Δ.Σ, όταν αυτός είχε πλέον εγκριθεί από το Υπουργείο.
   -  Ούτε την αδυναμία του Νοσοκομείου να προμηθευτεί αντιδραστήρια και φάρμακα, αφήνοντας τους ασθενείς στην τύχη τους και τους Ιατρούς και τους Εργαζόμενους σε μια έντονη και αγχώδη και μάλιστα επικίνδυνη αναμονή.
   -  Ούτε τις απώλειες τεράστιων ποσών για το Νοσοκομείο, εξαιτίας της δικής του αδιαφορίας, χάριν ημετέρων, παρά τις πάμπολλες επισημάνσεις μας.
Ακόμη και για τις στολές του Προσωπικού που λαϊκίστικα αναφέρεται, γνωρίζουμε σε όλους ότι και αυτές προχώρησαν μετά από αρκετές και  πιεστικές παρεμβάσεις του Σωματείου μας.
        Συνεπώς κύριε Σερεμέτη, σε ότι αφορά την πρακτική σας που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι την μεταφέραμε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν θα σας επισημάνουμε αυτό που λέει ο λαός μας  ¨στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί¨ αλλά να αφήσετε στην άκρη τα κροκοδείλια δάκρυα και τις δικαιολογίες και το ψεύτικο προφίλ σας και να ασχοληθείτε με τα προβλήματα και την επίλυσή τους και μόνον, ειδάλλως αν δεν μπορείτε παραιτηθείτε και εσείς και οι συνεργάτες σας και ιδιαιτέρως  η άτυπη παραδιοίκηση που σας κατευθύνει.  
                                                                Aπο το Δ.Σ Σωματείου ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: