Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ρίο;Παίρνουν μέτρα για τα αδέσποτα στο Πανεπιστημιακό ΓΝ


Ρίο;Παίρνουν μέτρα για τα αδέσποτα στο Πανεπιστημιακό ΓΝ
      Τρία βασικά βήματα αποφασίστηκαν να γίνουν για τη διαχείριση του προβλήματος με την αγέλη των αδέσποτων στο ΠΓΝΠ κατά τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Πατρέων με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου και εθελοντών φιλοζωικών οργανώσεων.
      Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, με αφορμή το δάγκωμα μιας μεταμοσχευμένης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ανέδειξαν τη διάσταση του προβλήματος και την επείγουσα ανάγκη για τη θεραπεία του.
     Η συζήτησή της κατέληξε σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα και σε άλλα που απαιτούν χρόνο και άρα θα υλοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο.
Στα άμεσα βήματα που θα γίνουν είναι τα εξής:
1. Να γίνει στείρωση διότι η αγέλη αυτή τη στιγμή αυξάνεται και κουταβάκια έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
2. Να βρεθεί ένα σημείο εκτός νοσοκομείου το οποίο θα διαμορφωθεί σε προσωρινός χώρος συγκέντρωσής τους. Σε αυτό θα παίξουν καθοριστικό ρόλο οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίοι παρακολουθούν τα συγκεκριμένα αδέσποτα ξέρουν τις αντιδράσεις τους και μπορούν να τα εκπαιδεύσουν κατάλληλα ώστε σταδιακά να αλλάξουν χώρο σταυλισμού.
3. Ορισμός φυλάκων οι οποίοι θα ελέγχουν το νοσοκομειακό χώρο ώστε επισκέπτες και εργαζόμενοι του νοσοκομείου να μην ταϊζουν τα αδέσποτα εντός του νοσοκομείου, όπως συμβαίνει σήμερα. Παράλληλα θα γίνει συστηματική ενημέρωση προς όλους με στόχο να σεβαστούν τους συγκεκριμένους κανόνες.
Αναδημοσίευση από pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: