Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

H ΑΠΟΦΑΣΗ της 6ης/19.9.2018 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕIOY.

        Την ΤETAΡΤΗ 19/9/18 και ώρα 08:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
              I.          Ο Νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου k΄οι πολυκαθυστερημένες εκκρεμότητες.
             II.          Τα προβλήματα του Xειρουργείου.                                     
            III.     Η λειτουργία και τα προβλήματα της Ασφάλειας k των Θυρωρών. Η κατάσταση 
                       στον περιβάλλοντα χώρο, τα parking, οι κλήσεις της Τροχαίας κλπ.
           IV.           Η Κινητοποίηση της 10ης του Οκτώβρη.
V.               Τα Προβλήματα Υγείας των Συναδέλφων – Μελών μας.
VI.           Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
       Σ΄ αυτήν λοιπόν την συνεδρίαση, όπου ήταν ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας Κώστας Πετρόπουλος, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:
Α).  Κατ΄ αρχήν στην σοβαρή εκκρεμότητα με το λάθος που έχει προκύψει  στον Οργανισμό και που συνεχίζει να υπάρχει επί πέντε ολόκληρους μήνες, ένα λάθος που έχει αφήσει το Νοσοκομείο χωρίς Δ.Σ, σε μια χαώδη κατάσταση και γενικά στον αυτόματο πιλότο. 
       Για αυτήν την κατάσταση για την οποία, αν και σοβαρή όλοι οι αρμόδιοι κωφεύουν και αδιαφορούν, πρέπει να πάρουμε σχετικές πρωτοβουλίες. Επιβάλλεται και πρέπει εκ νέου ανάδειξη του προβλήματος και κινητοποιήσεις, για την άμεση επιτέλους αντιμετώπιση του, προτείνοντας σχετική συνάντηση με την Διοίκηση και στη περίπτωση των γνωστών και αόριστων απαντήσεων, Γενική Συνέλευση  μαζί με ΝΝΘώρακος, για κινητοποιήσεις όλων έξω από την 6η Υ.Πε, κινητοποιήσεις όπου προτείνω να συμπεριληφθεί και η εκκρεμότητα που υπάρχει με την μελέτη για την νέα πτέρυγα, όπου ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.
Β). Στη συνέχεια στα προβλήματα του χειρουργείου, την καταπάτηση του κανονισμού λειτουργίας και του ωραρίου εργασίας των εκεί Συναδέλφων μας, της αγχώδους λειτουργίας τους, τις ακάλυπτες βάρδιες κλπ αλλά προβλήματα, όπως αυτά κατατέθηκαν στην σχετική συνάντηση που είχαμε μαζί τους.
       Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν και τα αποτελέσματα απ'  αυτές, αλλά  και στις μετέπειτα κινήσεις της Νοσηλευτικής υπηρεσίας που μας βάζουν σε θέση αναμονής για κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις καθημερινών 5ωρων Στάσεων Εργασίας, εάν και εφόσον συνεχιστεί η αδιαφορία και παρουσιαστούν πισωγυρίσματα επί των διεκδικήσεων μας, αυτών που κατατέθηκαν γραπτώς στη Διοίκηση με τις υπ΄ αριθ. 501/29.8.18 k΄ 505/5.9.18 επιστολές μας, τον Διοικητή που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ευαισθητοποιήθηκε  να μας καλέσει σε μια σχετική συνάντηση.
Γ). Στα προβλήματα με τον περιβάλλοντα χώρο, τις δυσκολίες με τα parking, το κάλεσμα της τροχαίας και τις κλήσεις σε Συναδέλφους και Ιατρούς, την δυσλειτουργία - την αναποτελεσματικότητα, τις μετακινήσεις και το έλλειμμα οργάνωσης, στο τμήμα της Ασφάλειας και των Θυρωρών. Τις κλοπές, κλπ καταστάσεις που λεπτομερώς περιέγραψε και ο ειδικός εισηγητής επί  του θέματος Αρβανίτης Βαγγέλης.
        Για όλα αυτά τα θέματα προτάθηκε από τον Πρόεδρο Πετρόπουλο Κώστα, να ζητηθεί ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Διοικητή και εάν δεν καλυφθούμε,  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, 3ωρες η 4ωρες ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, μαζί με το Ν.Ν.Θ και τους Ιατρούς, με συγκεντρώσεις στην πύλη και παραστάσεις-καταλήψεις στη Διοίκηση, έως ότου διευθετηθεί το πρόβλημα.
Δ).  Αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί Συνάδελφοι και την ανάγκη αντιμετώπισης τους. Κατάσταση πάρα πολύ σοβαρή όπως την περιέγραψαν και οι ειδικοί εισηγητές του θέματος (Γιαννόπουλος, Μπουραλέξη και Μαργώνη) που εξουσιοδοτημένοι από τον Πρόεδρο Πετρόπουλο Κώστα, συναντήθηκαν με την Νοσηλευτική Διευθύντρια, για να δουν και να ενημερωθούν σχετικά.
      Απέναντι σ' αυτό το θέμα, που δεν εφαρμόζονται και δεν τηρούνται οι διαδικασίες, όπως πρέπει και όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας πρότεινε Άμεσα Συνάντηση με την Διοίκηση, έτσι ώστε να ζητήσουμε αφενός την νόμιμη τήρηση των διαδικασιών και αφ' ετέρου την συγκρότηση επιτροπής, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Δκσης, του Σωματείου και της υπηρεσίας απ' όπου προέρχεται ο κάθε Εργαζόμενος, προκειμένου από μηδενική βάση να εξεταστούν όλες οι σχετικές περιπτώσεις, η αντικειμενική και δίκαιη για όλους και την υπηρεσία μας επίλυση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος.
Ε).  Σε ότι αφορά την επικείμενη 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ, αυτήν της 10ης του Οκτώβρη, πρότεινε την συμμετοχή μας,  τόσο στην απεργία, όσο και στο Συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, συμπεριλαμβάνοντας στο σχετικό διεκδικητικό  πλαίσιο και τα δικά μας επιμέρους προβλήματα, του Οργανισμού, της νέας πτέρυγας, κλπ.
Ζ). Τέλος στα διάφορα τρέχοντα ζητήματα, που απασχολούν τις εκάστοτε σχετικές συνεδριάσεις μας, είχαμε:
-     την αναφορά- εισήγηση της Μαυρίκης  για την Σχολή ΔΙΕΚ, την προκλητική και μη σύννομη μετακίνηση εκεί, της προσφάτως μεταταχθείσας στο Νοσοκομείο μας Νοσηλεύτριας.
-     Την αναφορά αρκετών μελών του Δ.Σ στην απρεπέστατη συμπεριφορά του Διοικητή απέναντι σε Δντες και Προϊσταμένους με την πλειοψηφία των οποίων δεν φαίνεται να έχει καθόλου καλές σχέσεις.
-    Την αναφορά-Καταγγελία του μέλους του Σωματείου μας, Κατσιμπέρη Βαγγελιώς,  που αυτοβούλως παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση, για τις υπέρογκες  και προκλητικές αμοιβές κάποιων, όπως ανέφερε, από τα απογευματινά, χωρίς να αναφέρει ονόματα αν και της ζητήθηκε.
ζητήματα  που ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, πρότεινε να  συμπεριληφθούν στην ατζέντα της συζήτησης στην επικείμενη συνάντηση μας με τον Διοικητή, όπως και οι πρόσφατες επιστολές μας, αυτές που δεν έχουν απαντηθεί από την Δκση, ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση μας, που θα πρέπει να την προσδιορίσουμε αμέσως μετά την συνάντηση μας με τον Διοικητή. Ζητήματα που θα πρέπει να αναδειχθούν μαζί με τα υπόλοιπα και να συμπεριληφθούν στις κινητοποιήσεις που προαναφέρουμε, όπου σαφώς προτείνω να συμπεριληφθεί και η διεκδίκησή μας για την αναπροσαρμογή των επιδομάτων ευθύνης και η εκδούλευση- το χάος και η αβεβαιότητα των Εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις Εργασίας.
Στη Συνέχεια
     Αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ, όπου η ΑΚΕ διαφώνησε για την συγκρότηση της επιτροπής για τα προβλήματα υγείας και η ΕΣΥ με το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και βεβαίως αφού ακολούθησε η σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση 
 Το Δ Σ, με την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ της ΕΣΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 
 -   Να ζητηθεί, ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Διοικητή για όλα όσα εισηγητική αναφέρονται.
 - Αμέσως μετά, σχετική και εφ όλης της ύλης Γενική  Συνέλευση, με τους Συναδέλφους Εργαζόμενους και του ΝΝΘ, για κινητοποιήσεις.
 - 4ωρες Στάσεις Εργασίας με συγκεντρώσεις και παραστάσεις στη πύλη και στη Διοίκηση, για  περιβάλλοντα χώρο κλπ ζητήματα με το σύνολο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των  Ιατρών.
 -  Στάσεις Εργασίας και παραστάσεις στη Δκση και στην 6η Υ.Πε για Οργανισμό, Νέα Πτέρυγα, Αργίες-Νύκτες Κέντρων Υγείας, αβεβαιότητα Εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις, Ανθυγιεινό, επίδομα θέσης ευθύνης, κλπ.
 - 5ωρες καθημερινές Στάσεις Εργασίας στα χειρουργεία για τα ζητήματα που έχουμε καταθέσει στη Διοίκηση, τα ζητήματα που τέθηκαν στην πρόσφατη συνάντησή μας με τους Συναδέλφους Εργαζόμενους.
 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ, την 10/10/18, με πούλμαν ή ΙΧ, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη.
                        Δ.Σ του Σωματείου ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: