Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να συζητά –παίζοντας με την αγωνία των συνταξιούχων.

       Η κυβέρνηση εμφανίζεται να συζητά –παίζοντας με την αγωνία των συνταξιούχων- τη μη εφαρμογή των περικοπών 18% στις παλαιές συντάξεις (για αιτήσεις έως 12/5/2016) που η ίδια συμφώνησε μόλις το 2017 (β’ αξιολόγηση) και επιβεβαίωσε πρόσφατα (Ιούνιος 2018) με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-21 και την τελευταία αξιολόγηση. Χωρίς επί της ουσίας καμιά δέσμευση για το θέμα αυτό, απότοκο των παράλογων και υποτελών δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έναντι των δανειστών.
       Παράλληλα, δεν λέει το παραμικρό για το:
-Τι θα γίνει με τις άλλες συντάξεις (αιτήσεις μετά τις 12/5/2016) οι οποίες έχουν περικοπεί έως και 35% με τον νόμο-καρμανιόλα του κ. Κατρούγκαλου;
- Τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας που έχουν πέσει στα 50%, ενώ καταργήθηκαν για τις χήρες κάτω των 55 ετών;
-Εάν οι αναπηρικές συντάξεις θα συνεχίζουν να χάνουν το 25%-50% της εθνικής σύνταξης για ποσοστά αναπηρίας κάτω του 80%;
         Εμείς λέμε να καταργηθεί ο φορο-ληστρικός νόμος Κατρούγκαλου. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα με κίνητρα εισόδου στην αγορά εργασίας, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους-νεοεισερχομένους μισθωτούς και αναστολή των υποχρεώσεων για τους νέους επαγγελματίες (εμπόρους, επιτηδευματίες και επιστήμονες) κατά τα πρώτα έτη του επαγγελματικού τους βίου.
       Παράλληλα, θα προβλέπονται υψηλότερα-αναλογικά ποσοστά ανταπόδοσης, επαναφορά των ρυθμίσεων για τις συντάξεις χηρείας και ελάχιστο εισόδημα στα 500 ευρώ το μήνα.
       Τελικά, από την «παρέμβαση» Τσίπρα και λόγω των ακραίων δεσμεύσεων που ανέλαβε για την χώρα ως προς τα πλεονάσματα, τους φόρους, τις αμοιβές και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προκύπτει μείωση στο πραγματικό εισόδημα, ενώ κανένα αναπτυξιακό σχέδιο δεν υπάρχει ώστε να δημιουργηθούν νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας, να χρηματοδοτηθεί η Κοινωνική Ασφάλιση μέσα από υγιείς πόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: