Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ακόμη μια διεκδικήσή μας δρομολογείται από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ. Μιλάμε για το γνωστό ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ της ΕΙΣΟΔΟΥ του 7ορόφου.

        Σας κάνουμε γνωστή την απόφαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέςρειας Δυτ. Ελλάδας, την 18/12/18, βάσει της οποίας  προχώρησε στην έγκριση:
1. Στέγαστρο στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
         Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε ακόμα ποσό 510.000 ευρώ για την κατασκευή στεγάστρων και την διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Το έργο, μεταξύ άλλων, αφορά και στην σύνδεση των δυο κτιρίων του Νοσοκομείου με στέγαστρο ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα και κίνδυνοι κατά την μετακίνηση ασθενών, συνοδών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το κτίριο των Εξωτερικών Ιατρείων προς το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου.
2. Ενίσχυση εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Αιγίου και Καλαβρύτων
        Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να δρομολογηθεί άμεσα το έργο προμήθειας νέου ξενοδοχειακού, μηχανολογικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), προϋπολογισμού 177.820 ευρώ.
       Το έργο, σε ό,τι αφορά στο σκέλος του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, μεταξύ άλλων, προβλέπει την προμήθεια 60 νοσοκομειακών κρεβατιών, 10 ηλεκτροκίνητων κρεβατιών, 8 εξεταστικών κλινών, κομοδίνων, καρεκλών, νέων κουβερτών κ.α και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Να σημειωθεί ότι προ μηνός είχε, επίσης, εγκριθεί απ’ την Περιφέρεια ποσό 123.000 ευρώ (ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός) για το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας.
        Επίσης, με ποσό 79.430 ευρώ ενισχύεται ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, με την προμήθεια ηλεκτροκίνητων κρεβατιών, εξεταστικών κλινών, σεντονιών, κουβερτών, στρωμάτων, κλίβανου αποστείρωσης, πλυντηρίων και στεγνωτηρίων κ.α.
«Κεντρική προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι να συνδράμει στο έργο βελτίωσης των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών σ’ όλα τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος», ανέφερε κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού καλύπτουμε σημαντικές ανάγκες στο Νοσοκομείο Αίγιου και στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και αναβαθμίζουμε το επίπεδο υπηρεσιών προς τους ασθενείς».
         Ακόμα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε δυο ακόμα έργα οδοποιίας, μεταξύ αυτών και η διαμόρφωση οδού από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: