Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την αλλαγή του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Ρίου

        Έξι νέα έργα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μεταξύ των οποίων η ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και η επισκευή ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ εντάχθηκαν την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίζοντας οριστικά τους πόρους για την άμεση υλοποίηση τους.
      Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας σε δήλωση του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη των έξι νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, η οποία έγινε με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.
     Ειδικότερα, το έργο προμήθειας νέου Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού για το ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,1 εκατ. ευρώ και η προμήθεια ανταλλακτικών και η επισκευή ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πάτρας χρηματοδότηση 20.000 ευρώ.
       «Η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα. Μαζί με τους αρμόδιους φορείς καταγράψαμε τις πιεστικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας. Διεκδικήσαμε πόρους, τους εξασφαλίσαμε κι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε πραγματικές ελλείψεις του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίου, του οποίου ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός χρονολογείται από την αρχική λειτουργία του Νοσοκομείου. Παράλληλα, με την έγκριση χρηματοδότησης για την επισκευή των οχημάτων του ΕΚΑΒ θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν και να εξυπηρετήσουν πολίτες της Δυτικής Ελλάδας τουλάχιστον άλλα δέκα ασθενοφόρα που μέχρι σήμερα βρίσκονται παροπλισμένα λόγω ελλιπούς συντήρησης», δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: