Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 12ης-3ης/9.4.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

           Την Τρίτη 9/4/19 και ώρα 10:00 πμ Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
I.   Η λειτουργία, οι Συμπεριφορές και οι Πρακτικές του Διοικητή. Οι σχέσεις του με το Σωματείο και η αντιμετώπιση των Προβλημάτων.
II.  Τα προβλήματα του Νοσηλευτικού Κλάδου και η λειτουργία της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης.
III.      Η Λειτουργία των Υπηρεσιών μας.
IV.      Οι επικείμενες Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.
V.         Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
       Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν μόνον η Λιώλη, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες όλους τους υπολοίπους, (Πετρόπουλο, Γιαννόπουλο, Τούτουνη, Μπουραλέξη, Μαυρίκη, Μαργώνη, Αρβανίτη, Ασλανίδη, Καγκελάρη, Σουγλέρη, Παπαμιχαήλ και Σταματόπουλο), ξεκίνησε η Συνεδρίαση, όπου ο Πρόεδρος Πετρόπουλος Κώστας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:
Α). Κατ  αρχήν στην πλούσια δράση του Σωματείου μας και κατά τον μήνα που πέρασε, όπου, πέρα από το ότι  υλοποιήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ, εκτός απ΄ αυτήν της παράστασης διαμαρτυρίας στο Γραφείο της Δντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, είχαμε την ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών μας αλλά και την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, όπου ακόμη μία φορά αναδείξαμε την επί 12 ολόκληρους μήνες  εκκρεμότητα με τον Οργανισμό και την κατ΄ επέκταση ανυπαρξία για όλο αυτό το διάστημα του Διοικητικού και Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. 
 Β).   Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θεματολογία
α). Στο πρώτο θέμα, στην στάση του Διοικητή που συνεχίζει να είναι απόμακρος και μη συνεργάσιμος, θεατής των εξελίξεων και των προβλημάτων μας και μάλιστα αδύναμος και λίγος γι αυτά και  τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Για τις σχέσεις του με το Σωματείο,  που δυστυχώς παρά την σχετική υποχρέωσή του από τις κείμενες συνδικαλιστικές διατάξεις, είναι ανύπαρκτες. Ανύπαρκτες είναι οι επαφές και ο διάλογος μαζί του και όσες φορές υπήρξε αποδείχθηκε ότι ήταν ανούσιες και οι όποιες δεσμεύσεις του χωρίς αντίκρισμα. Στάση και πρακτική που τον καθιστά αναξιόπιστο και αφερέγγυο. Για έναν τέτοιο Διοικητή δεν συζητάς για περιθώρια βελτίωσης, παρά μόνον για την αντικατάστασή του.
β). Στο δεύτερο θέμα, που είχε να κάνει με τα της ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ, όπου όπως είπε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, από την στάση της Νοσηλευτικής Δνσης, την αρνητικότατη και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά της, απέναντι στους Συναδέλφους ευθύνης της, όπως μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ οι Συνάδελφοί μας  καθημερινά και μάλιστα με φόβο για τα συνήθη αντίποινά της. Τα προβλήματα στον συγκεκριμένο κλάδο δεν επιλύονται και με την πρακτική της Νοσηλευτικής διογκώνονται. Μια πρακτική που δυστυχώς έχει χαρακτηριστικά  εκδικητικά σε όσους σηκώνουν κεφάλι και δυστυχώς έντονου εκφοβισμού και μπούλινκ. Δυστυχώς στην προαναφερόμενη υπηρεσία υπάρχει πρόβλημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για το οποίο θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάρουμε θέση.
γ). Στο τρίτο θέμα, που είχε να κάνει με την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των υπηρεσιών, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται σε ότι αφορά την επέκταση της ειδικής άδειας, τα ΔΑΥΚ (Δελτία Υπηρεσιακής Κατάστασης για τους Συνταξιούχους), όπου συμβαίνουν πάρα πολλά ευτράπελα και όχι μόνον.
δ). Στο τέταρτο θέμα, που είχε να κάνει με τις επικείμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, τόσο αυτής της 11ης του Απρίλη, όσο και αυτής του Μαΐου, όπου θα πρέπει να συμμετάσχουμε, αλλά και σ΄ αυτές  που θα πρέπει να προσδιορίσουμε για τα χρονίζοντα προβλήματά μας, που όπως προαναφέρουμε δεν επιλύονται και για τα οποία θα πρέπει να προσδιορίσουμε καθημερινές ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αρχής γενομένης από την ΔΕΥΤΕΡΑ 15/4/19.
          Στη συνέχεια
Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ, όπου τοποθετούμενοι σχεδόν ΟΛΟΙ, αναφέρθηκαν στη πληθώρα των περιπτώσεων για την Νοσηλευτική που κάποιοι την χαρακτήρισαν δεκανίκι της Διοίκησης, όπως και στο Γρ. Προσωπικού που κάποιοι το χαρακτήρισαν ουρά του Διοικητή, επειδή εκτελεί  πιστά  ακόμη και μη σύννομες εντολές του, και αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος.
                                  Το Δ.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
I.  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 07:30 - 10:30 για όλους τους Εργαζόμενους, αρχής γενομένης από την ΔΕΥΤΕΡΑ 15/4/19, με παράλληλες ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ καθημερινά στο Ταχύρρυθμο.
II. Στις Κινητοποιήσεις αυτές, με δεδομένο ότι τα προβλήματα είναι ΚΟΙΝΑ και ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ, αποφασίστηκε να κληθούν σ΄ αυτές και οι Ιατροί. αλλά  και οι Εργαζόμενοι του ΝΝΘώρακος.
III. Γι΄ αυτές τις Κινητοποιήσεις αποφασίστηκε να παραχωρηθεί και σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, για να εξηγήσουμε τους λόγους που οδηγηθήκαμε σ΄ αυτές, αναδεικνύοντας παράλληλα ακόμη μια φορά το πλήθος των Προβλημάτων μας και όχι μόνον. 
IV. Τέλος εκτιμώντας την ΣΤΑΣΗ του ΔΙΟΙΚΗΤΗ και ιδιαιτέρως  την αφερεγγυότητά του, αποφασίσαμε να μην δεχθούμε πλέον κανέναν διάλογο μαζί του και να ζητήσουμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του.
                                                      Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: