Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Εμπαιγμός του υπ. Υγείας με το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

             Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να εμπαίζει την τοπική κοινωνία με τον χειρισμό που επιφυλάσσει στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Από τη μία διατείνεται ότι διόρθωσε το λάθος του οργανισμού του νοσοκομείου, συγχωνεύοντας το Νοσημάτων Θώρακος με τον παλιό «Αγιο Ανδρέα», και από την άλλη στην προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού που δημοσίευσε σε ΦΕΚ στις 28 Μαρτίου, τα εμφανίζει ως δύο διαφορετικές νοσηλευτικές μονάδες.
Εμπαιγμός του  υπ. Υγείας με το νοσοκομείο «Άγιος  Ανδρέας»         Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος, η γραμματέας Γιώτα Μπουραλέξη, ο Α΄αντιπρόεδρος Σπύρος Γιαννόπουλος και το μέλος Χρήστος Σουγλέρης, στο συγκεκριμένο ΦΕΚ ανακοινώνεται η πρόσληψη διοικητικού προσωπικού ΠΕ για το οικονομικό τμήμα του «Αγίου Ανδρέα» και ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου για το Νοσημάτων Θώρακος ΝΔ Ελλάδας «Ο Αγιος Λουκάς».
      Το συγκεκριμένο ΦΕΚ έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τους εργαζομένους που επιμένουν ότι συνεχίζεται το λάθος στον οργανισμό του νοσοκομείου.
       «Από τον Απρίλιο του 2018 αγωνιζόμαστε για τη διόρθωση του οργανισμού του νοσοκομείου. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα και αποδεικνύεται και από τα επίσημα έγγραφα του υπουργείου που εξακολουθεί να τα αναγνωρίζει ως δύο διαφορετικές μονάδες με το σύνολο του προσωπικού των δύο νοσοκομείων να μην ανήκουν πουθενά» εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας:
       «Δεν κινητοποιούμαστε αναίτια. Εχουμε σοβαρά θέματα (π.χ. έλλειψη ΔΣ και υπηρεσιακού συμβουλίου) για τα οποία δεν μας ακούει κανένας. Κι όταν λέω κανένας εννοώ διοικητής, 6η Υγειονομικής Περιφέρεια, υπουργείο».
        Ενα σοβαρό θέμα που ανέδειξαν επίσης οι εργαζόμενοι, αφορά 70 συνταξιοδοτηθέντες του 2016 για τους οποίους το νοσοκομείο δεν έχει ετοιμάσει ακόμα τα Δελτία Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ), ώστε να μπορέσουν να πάρουν τις συντάξεις τους.
«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΑΒΟΛΕΣ»
      Οι κύριοι Πετρόπουλος και Σουγλέρης τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν εμποδίζουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα, προκάλεσαν τους χειρουργούς να δημοσιοποιήσουν τη λίστα με τα αναβληθέντα χειρουργεία. 
       «Τη Δευτέρα αναβλήθηκε μόλις ένα χειρουργείο, επειδή οι ίδιοι οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση του ασθενούς δεν επέτρεπε να γίνει η επέμβαση. Επομένως, ποια είναι τα 10 - 15 χειρουργεία που αναβάλλονται; Γιατροί και διοίκηση έπρεπε να είμαστε αυτή τη στιγμή σε κοινό μέτωπο για να λύσουμε τα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου μας. Ενας χρόνος εμπαιγμός από το υπουργείο είναι αρκετός» υπογράμμισε ο κ. Σουγλέρης.
ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ
      Από την πλευρά της η κ. Μπουραλέξη ανέδειξε τις λίστες αναμονής που υπάρχουν στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου. «Εκανα η ίδια την προσπάθεια να κλείσω ραντεβού και σας αναφέρω ενδεικτικά ότι το ενδοκρινολογικό δίνει ραντεβού για τις 8 Οκτωβρίου, το ορθοπαιδικό για τις 9 Αυγούστου το δερματολογικό για τις 2 Μαΐου. Στο διάστημα που μεσολαβεί, αρκετοί πολίτες αναζητούν αλλού τη λύση στο πρόβλημά τους κι έτσι προκύπτουν κάποια κενά. Για τον λόγο αυτό πρέπει η διοίκηση μέσω της εταιρείας που κλείνει τα ραντεβού να επικαιροποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τις λίστες αναμονής».
Τέλος, το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Βένη Λιώλη ανέφερε ότι η ταλαιπωρία των πολιτών απορρέει από τις ελλείψεις προσωπικού.


*Από την Έντυπη 'Εκδοση 
Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. 
Της Μαρίνας Ριζογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: