Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Ναυπλίου, για την σωτηρία του Νοσοκομείου

       Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Σωματείο  Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 κάτοικοι και φορείς της πόλης, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει την δευτεροβάθμια λειτουργία του Νοσοκομείου. Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι του Σωματείου, της ΠΟΕΔΗΝ, της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., o Δήμαρχος, εκπρόσωποι της περιφέρειας και βουλευτές του νομού.

       Η απόφαση της Διοίκησης να καταργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, είναι πρωτοφανής και ουσιαστικά σημαίνει την κατάργηση της δευτεροβάθμιας λειτουργίας του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο είναι απαραίτητο για την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων του Ναυπλίου, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών. Τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του Νοσοκομείου αποκαλύπτονται και από την άρνηση της Διοίκησης να αποδεχθεί τον αξονικό τομογράφο από το Νοσοκομείο της Κορίνθου, με αποτέλεσμα τα έκτακτα περιστατικά να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

      Οι κάτοικοι του νομού Αργολίδας χρειάζονται τα Νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου και μάλιστα με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.

     Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα, με στόχο να μην υλοποιηθούν τα σχεδία της κυβέρνησης για κατάργηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: