Κυριακή 12 Μαΐου 2019

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ -ΤΙΜΑΜΕ τον ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
          Το Δ.Σ του Σωματείου μας, με αφορμή την 12η του  Μάη, την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, αλλά και την 5η του Μάη, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα εορτασμού της ΜΑΙΑΣ και του ΜΑΙΕΥΤΗ, τις  ημέρες της ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ και του ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ, της ΜΑΙΑΣ και του ΜΑΙΕΥΤΗ, απευθύνει ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ  σ΄ όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας. 
        Δυστυχώς όμως για τους Υγειονομικούς αυτές οι ημέρες δεν είναι γιορτές και δεν θα γίνουν ποτέ γιορτές, όσο θα υφίστανται τα προβλήματα σε βάρος αυτού του ευαίσθητου κλάδου.  Ήταν, είναι και θα είναι μέρες τιμής και αγώνων όλων των μαχόμενων  Υγειονομικών, που δίνουν καθημερινά την μάχη να κρατηθούν οι υπηρεσίες παροχών υγείας στο λαό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
          Αυτές οι ημέρες βρίσκουν όλους τους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία, όπως και όλους τους Εργαζόμενους, αντιμέτωπους με την συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική, μια πολιτική που ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ και ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΝΕΙ τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, τα Νοσοκομεία και  τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας. Μια πολιτική που σε  ότι αφορά τον κλάδο των Νοσηλευτών, πέρα από τα άλλα πλείστα δεινά, τον γεμίζει με ανέργους, την στιγμή πού όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες Υγείας στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις σε Προσωπικό, ελλείψεις που συντελούν στην υπολειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και που έχουν δυστυχώς τεράστιες  επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
       Αυτές οι ημέρες, βρίσκουν όλους τους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία, όλους τους Νοσηλευτές και Μαιευτές  της πατρίδας μας, συνεπώς και τον Νοσηλευτικό Κλάδο του Νοσοκομείου μας, σε ακόμη πιο δυσμενή θέση. Να εργάζονται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες με κουτσουρεμένα δικαιώματα, με εργασιακές σχέσεις σύγχρονης σκλαβιάς,  να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες υπερεντατικοποιημένης εργασίας. 
ü Με μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, ελλείψεις πού έχουν άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία τους. Ελλείψεις που υπερεντατικοποιούν την εργασία τους, που την  καθιστούν δύσκολη ίσως και επικίνδυνη. Ελλείψεις που έχουν άμεσες επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, αλλά και στην Υγεία των ίδιων των Νοσηλευτών, πού αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από πίεση, με άγχος, το στρες   και όχι μόνον. 
ü Με αμοιβές περικομμένες και καθηλωμένες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, αμοιβές που δεν ανταποκρίνονται στο έργο πού επιτελούν και προσφέρουν.  
ü Με απαράδεκτα χαμηλά τα επίπεδα αμοιβών των Αργιών και Νυκτερινών, που καθιστούν εξευτελιστική την Νυκτερινή εργασία και την εργασία των Αργιών.   
ü Χωρίς καμία ιδιαιτερότητα έναντι των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων, στα Συνταξιοδοτικά, στις ώρες εργασίας κλπ, παρά τις συνθήκες εργασίες τους και την ιδιαιτερότητα της δουλειάς τους.  
ü  Με εξαντλητικά, κυκλικά και Ανθυγιεινά ωράρια και με τις Εργασιακές τους σχέσεις δυστυχώς να  καταπατούνται.
         Σε ότι αφορά το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ του Νοσοκομείου μας, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ τους βρίσκουν να βιώνουν, εκτός από  τα προαναφερόμενα, κοινά για όλους προβλήματα, δυστυχώς ΕΝΤΟΝΗ την ΦΟΒΙΑ, την ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ τους από την ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΝΣΗ και τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Νοσοκομείου,  και δυστυχώς το έντονο ΜΠΟΥΛΙΝΚ και τις ΕΚΔΗΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ τους από τμήμα σε τμήμα από την Νοσηλευτική, εάν και εφόσον και όποτε σηκώσουν κεφάλι και μάλιστα χωρίς την τήρηση των κείμενων διατάξεων,  ζητήματα που για εμάς είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ και σοβαρό ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΒΗΣ  με τους Διοικούντες, που σαφώς η εξάλειψή τους είναι  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ για εμάς. 
      Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
         Όλα αυτά τα ζητήματα, που δεν είναι και τα μόνα, δυστυχώς δεν μας επιτρέπουν να τιμάμε τις Παγκόσμιες αυτές ημέρες, επετειακά, με γιορτές και  με λουλούδια, αλλά  Αγωνιστικά και διεκδικητικά.
          Για όλα αυτά τα ζητήματα και με αφορμή τις προαναφερόμενες Παγκόσμιες ημέρες και όχι μόνον, σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ, την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΗ 2019, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:
ü Επαρκή χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας - ΕΚΑΒ. Όχι άλλες περικοπές, για χάρη των πρωτογενών πλεονασμάτων της κυβέρνησης.
ü Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Επαρκή στελέχωση και βεβαίως καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιών μας. Καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
ü Ένταξη στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης για τους Υγειονομικούς. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος
ü Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
ü Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.
ü Εφαρμογή του νόμου για την άμεση χορήγηση της ειδικής άδειας σε ΟΛΟΥΣ τους τραυματιοφορείς και σε όσους εργαζόμενους τη δικαιούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο.
ü Εκπαιδευτική εξέλιξη του Νοσηλευτικού προσωπικού με Ενιαία βαθμίδα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Άμεση διέξοδος του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ, στο τρίτο έτος με κριτήριο την εμπειρία.
Για το ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό. Ο τίτλος των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας- Πρόνοιας, να είναι ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό με αντίστοιχη περιγραφή στους Οργανισμούς όλων των Νοσοκομείων
Ενιαίος κλάδος για το Νοσηλευτικό Προσωπικό, με σαφή περιγραφή καθηκόντων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων, με αντίστοιχη μισθολογική και εργασιακή εξέλιξη.
       ΑΠΑΙTΩNTAΣ παράλληλα                     
ΣΕΒΑΣΜΟ  στα  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, στις ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ τους κ΄ στην Καθημερινή τους Εργασία. 
             Στέλνοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση την Προειδοποίηση ότι
τις πάμπολες απαράδεκτες πρακτικές και συμπεριφορές που καθημερινά μας καταγγέλλονται σε βάρος των Συναδέλφων μας, δεν θα τις ανεχθούμε για πολύ και πως εάν και εφ΄ όσον συνεχιστούν θα μας βρούν και πάλι μπροστά τους, όπως μπροστά τους θα μας βρούν και μάλιστα με δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν και εφόσον επιχειρήσουν εφαρμογή του Οργανισμού χωρίς την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ του και ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  ΧΩΡΙΣ την ΤΗΡΗΣΗ των ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ αλλά με κατά το δοκούν ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ.
ΟΛΟΙ  ΛΟΙΠΟΝ  σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ και βεβαίως ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ
για ΣΥΝΕΧΙΣΗ των  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.
                            ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ από τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.   
                                                             Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: