Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

30 ευρώ τον μήνα η μείωση των συντάξεων, με τον νόμο Κατρούγκαλου,στα 35 χρόνια υπηρεσίας.


     30 ευρώ τον μήνα η μείωση των συντάξεων, με τον νόμο Κατρούγκαλου, στα 35 χρόνια υπηρεσίας.
    Πρόσφατα στη βουλή, κατά την ακρόαση των φορέων, ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, παρουσίασε πραγματικό παράδειγμα μείωσης των συντάξεων υπαλλήλων με 35 χρόνια υπηρεσίας.
      Όπως προκύπτει από τα στοιχεία - τα οποία είναι πραγματικά - ένας εκπκός με 35 χρόνια υπηρεσίας, που βγήκε στη σύνταξη το 2015 έχει κύρια σύνταξη 1315 ευρώ, ενώ ένας που θα βγει με τον νόμο Κατρούγκαλου θα έχει σύνταξη 985 ευρώ. Μείωση 330 ευρώ τον μήνα.
      Ο υφυπουργός εργασίας που πήρε τον λόγο απέφυγε να απαντήσει στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αλλά απάντησε στα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ, παραδεχόμενος ότι πράγματι υπάρχει μείωση, η οποία όμως είπε ότι είναι μικρότερη, χωρίς όμως να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία.
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάποιοι βουλευτές της πλειοψηφίας διέκοπταν κατά την ανάγνωση των στοιχείων, προφανώς επειδή δεν τους άρεσαν. Με μερικούς από αυτούς ήμασταν μαζί στους δρόμους από το 10 ως το 14 και, δυστυχώς, ξέχασαν τι έλεγαν τότε και ψήφισαν και τις πρωτοφανείς περικοπές και την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67.

Δεν υπάρχουν σχόλια: