Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 14ης-5ης/13.6.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

           Την ΠΕΜΠΤΗ 13/6/19 και ώρα 8:00 πμ, Συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
I.    Οι χθεσινές εξελίξεις με το Πρόγραμμα υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας
II.  Διάφορα Ενημερώσεις σχετικά με τις εν εξελίξει κινητοποιήσεις μας.
       Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν, η Μαργώνη, η Λιώλη και η Παπαμιχαήλ, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες τους: Πετρόπουλο, Γιαννόπουλο, Τουτούνη, Μπουραλέξη, Μαυρίκη, Αρβανίτη, Ασλανίδη, Καγκελάρη, Σουγλέρη και Σταματόπουλο,  ξεκίνησε η Συνεδρίαση, όπου ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Πετρόπουλος Κώστας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:
Α). Κατ  αρχήν στο πρώτο θέμα, τις εξελίξεις που είχαμε αργά χθες το μεσημέρι, μετά την γενική μας Συνέλευση, όπου η Συναδέλφισσα Παναγοπούλου με την ιδιότητα της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, υπέγραψε μόνη της τα προγράμματα υπηρεσίας και μάλιστα  με βάσει τις πρόσφατες παράνομες αποφάσεις του Διοικητή, χωρίς να τις έχουν κοινοποιηθεί οι σχετικές και απαραίτητες, οι ενδεδειγμένες σ' αυτές τις περιπτώσεις ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Διοικητή, γεγονός πρωτοφανές, ανεπίτρεπτο και προκλητικό, που δυστυχώς μας βάζει μπροστά σε νέα δεδομένα.
    Η στάση αυτή της Νοσηλευτικής Διευθύντριας μας αναγκάζει πλέον να στοχοποιήσουμε την εν λόγω Συναδέλφισσα μαζί με τον Διοικητή, δεδομένου ότι συμπληρώνουν το δίδυμο των παρανομούντων, στην υλοποίηση εφαρμογής του εκκρεμούς και μη εφαρμόσιμου οργανισμού και ιδιαιτέρως στίς επανατοποθετήσεις των προϊσταμένων, παρανομίες που πιθανόν να είναι απόρροια του προσωπικού οφέλους που έχουν και οι δύο, ο μεν ένας με την παράταση της θητείας του και η  άλλη με την επανατοποθέτηση στη θέση της Διευθύντριας που νόμιμα δεν δικαιούται.
Β).   Στη συνέχεια ενημερώνοντας τα μέλη του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων μας και την αντιμετώπιση τους από το προσωπικό ασφαλείας που έχουμε σε όλα τα γραφεία των Διοικητικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι στόχος μας δεν είναι η δυσλειτουργία του Νοσοκομείου και η ταλαιπωρία των Ασθενών, αλλά η αντιμετώπιση των προβλημάτων με τον οργανισμό όπου λόγω των λαθών  που έχει όλοι οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι- μέλη μας είναι στον αέρα και τις παράνομες επανατοποθετήσεις των Συναδέλφων μας στις θέσεις ευθύνης. Επεσήμανε ωστόσο την άρνηση του Διοικητή στο να υπογράφει όλα όσα έκτακτα ζητήματα προκύπτουν και διεκπεραιώνονται από το προαναφερόμενο προσωπικό ασφαλείας και πιστεύω ότι αυτό το κάνει για να δημιουργήσει προβλήματα στις κινητοποιήσεις μας.
      Τέλος ο Πρόεδρος ανέφερε ότι, απέναντι σ' αυτά τα προαναφερόμενα δεδομένα, εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει πλέον να μένουμε απαθείς. Επιβάλλεται και πρέπει να δράσουμε άμεσα και ακαριαία με νέες και διαφορετικές κινήσεις, αντάξιες των κινήσεων του Διοικητή και της Νοσηλευτικής Διευθύντριας. Εκτιμώ ότι επιβάλλεται πλέον, υπό τις παρούσες συνθήκες να διαμαρτυρηθούμε στις εισαγγελικές αρχές και παράλληλα να καλέσουμε τον Διοικητή, σαφώς παρουσία μαρτύρων, νά έρθει να υπογράψει όλα όσα εκκρεμούν, όλα όσα αυτός νομίζει ότι δυσλειτουργούν το Νοσοκομείο, εκτός βεβαίως των ημερήσιων αποφάσεων, για τις οποίες, αξίζει να επισημάνουμε ότι έχει δώσει ήδη σχετική εντολή στο αρμόδιο γραφείο, το Γρ. Προσωπικού για να τις ετοιμάσει.
Στη συνέχεια
      Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ, και αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος.
                                    Το Δ.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
 I.   Για όλα όσα αναφέρθηκαν εισηγητικά, να απευθυνθούμε στις εισαγγελικές αρχές, αμέσως μετά την λήξη αυτής της συνεδρίασης.
II.  Να κληθεί ο Διοικητής, μέσω του Διοικητικού Διευθυντή, βεβαίως παρουσία μαρτύρων, για να έρθει να υπογράψει τα επείγοντα ζητήματα που εκκρεμούν, η οτιδήποτε αυτός πιστεύει ότι δυσλειτουργεί το Νοσοκομείο, εκτός βεβαίως από τις ημερήσιες αποφάσεις, τις οποίες με δεδομένη την σωρεία των παρανομιών του είναι ικανός να υπογράψει, παρ ότι  δεν νομιμοποιείται πλέον λόγω της προεκλογικής περιόδου.
III. Την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας, όπως αποφάσισε η χθεσινή σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών μας.   
IV. Την έκδοση  σχετικής ανακοίνωσης μας στα μέσα ενημέρωσης,  για όλα τα προαναφερόμενα, όπως αυτή κατατέθηκε στα πρακτικά.                                         
                                  Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: