Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η κατάσταση στον ΕΦΚΑ πρώην Γενικό Λογιστήριο.

       Η έκδοση συντάξεων καθυστερεί πάνω από δυόμιση χρόνια και ως εκ τούτω η έκδοση των επικουρικών και εφάπαξ πάνω από τέσσερα χρόνια
      Σταματάνε τις σπουδές παιδιά θανόντων συναδέλφων γιατί η μεταβίβαση του δικαιώματος σύνταξης καθυστερεί 2 ½ χρόνια
         Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στο πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Κάνιγγος 29) τώρα υπηρεσία του ΕΦΚΑ που εκδίδει τις συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων. Στοίβα οι φάκελοι στα γραφεία των λιγοστών υπαλλήλων που κατέβασαν τα στυλό επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι αποσπάσεις τους. Οι συντάξεις που εκδίδονται είναι για τους συναδέλφους που παραιτήθηκαν τον Γενάρη 2017.
        Δυόμιση χρόνια πίσω και με το ρυθμό που εκδίδονται ο χρόνος θα αυξάνει αντί να μειώνεται. Με την ίδια καθυστέρηση εκδίδονται οι επαναχορηγήσεις συντάξεων σε παιδιά που σπουδάζουν ή συζύγους θανόντων συνταξιούχων. Αναγκάζονται παιδιά να διακόπτουν τις σπουδές τους.
       9.000 είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (τώρα ΕΦΚΑ) για έκδοση συντάξεων για συναδέλφους που προέρχονται από τα Νοσοκομεία και τους ΟΤΑ.
       Οι 4.500 είναι από τα Νοσοκομεία Κέντρα Υγείας ΕΚΑΒ με δεδομένο ότι κάθε χρόνο μόνο από τα Νοσοκομεία συνταξιοδοτούνται 1.500 (1.200 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί).
       Η οδηγία που δόθηκε τώρα από την κα. Αχτσιόγλου είναι να εκδίδονται 25 συντάξεις το μήνα των 9.000 αιτημάτων που είναι σε εκκρεμότητα (Υγεία και ΟΤΑ) από κάθε υπάλληλο συστήνοντας ομάδες εργασίας.
       Με δεδομένο τον αριθμό των υπαλλήλων που σήμερα βρίσκονται στο πρώην Γενικό Λογιστήριο αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος απονομής των συντάξεων θα αυξηθεί στα τέσσερα και πέντε χρόνια.
Το μπάχαλο αυτό του πρώην Γενικού Λογιστηρίου ευνοεί την κυβέρνηση στις Δημοσιονομικές προτεραιότητες που έχει θέσει.
       Οι συνταξιούχοι ζουν με 400 – 500 ευρώ το μήνα που παίρνουν με την προσωρινή σύνταξη και η κυβέρνηση μαζεύει υπερπλεονάσματα για να τα κάνει επιδόματα.
                                                         Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: