Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Άνθρακας ο θησαυρός με τη χορήγηση του Επιδόματος άγονων προβληματικών περιοχών κατηγορίας Α΄στους εργαζόμενους του ΓΝ Άμφισσας και του ΚΥ Λιδωρικίου.

        Η ΠΟΕΔΗΝ δικαιώθηκε όταν σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανέφερε ότι «μαγειρεύουν» τη μη χορήγηση του Επιδόματος άγονων προβληματικών περιοχών κατηγορίας Α’ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κ.Υ. Λιδωρικίου.
        Τι έχουν να πουν τώρα οι τοπικοί παραγοντίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησαν την ΠΟΕΔΗΝ.
        Το Νοσοκομείο έστειλε ερώτημα στο Υπουργείο Οικονομικών και το οποίο απάντησε ότι οι εργαζόμενοι δεν δικαιούται το Επίδομα καθ’ ότι δεν περιλαμβάνονται στο Νόμο 4024/2011 καθώς επίσης δεν εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει ο νόμος 4354/2015.
        Πώς ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου στις ρυθμίσεις του έτους 2011 όταν η ένταξή τους έγινε 9 Μαρτίου 2019 με το Ν. 4600/2019 άρθρο 137.
        Από πότε ο μεταγενέστερος νόμος που εντάσσει το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας στις άγονες προβληματικές περιοχές καθίσταται ανίσχυρος από τη μη έκδοση προγενέστερης Κοινής Υπουργικής Απόφασης; « Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει».
        Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών δεν στοιχίζει μόνο στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άμφισσας και Λιδωρικίου αλλά και στους εργαζόμενους στις Μονάδες Υγείας της Σαμοθράκης, Παξούς, Ίος, Πρέβεζα, Καναλάκι ,Ανώγια οι οποίες εντάχθηκαν στις άγονες προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α’ με την ίδια διάταξη.
Σας κοινοποιούμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών.
                                                             Από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: