Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Εσείς, σε πόσες πορείες πήγατε αυτό το μήνα; Συνδικαλιστές σχολιάζουν τη ”νέα μόδα΄΄ στην Πολιτεία


Έντονο προβληματισμό αλλά και έκδηλο εκνευρισμό προκαλεί στους κόλπους των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ο εγκαινιασμός από πλευράς αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας της τακτικής, μηνιαίας ενημέρωσης, σχετικά με τον αριθμό συναθροίσεων και πορειών που πραγματοποιούνται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και φυσικά και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.
ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ…
    Ο προβληματισμός των συνδικαλιστών έγκειται στην σκοπιμότητα που κατά τους ίδιους κρύβεται πίσω από μια τέτοια «νέα μόδα» όπως την χαρακτηρίζουν, επισημαίνοντας ότι ουδεμία χρησιμότητα έχει και ότι καμία ανάγκη δεν υπάρχει που να οδηγεί στην απόφαση να γίνεται μηνιαία ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές για το σύνολο πορειών που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, ωσάν να επρόκειτο για εγκλήματα ή τροχονομικού χαρακτήρα παραβάσεις.
Pinakas
«Μετά την ενημέρωση για εγκλήματα όπως δολοφονίες, βιασμούς, διαρρήξεις, κλοπές κ.λπ. εντάσσουν στη λίστα και τις πορείες;», είναι το ερώτημα που θέτουν με ιδιαίτερη έμφαση οι συνδικαλιστές όλων των βαθμίδων, των κατηγοριών και κλάδων.
Πρόκειται, βέβαια, όχι για μια αυτόνομη ή αυτόβουλη ενέργεια του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά για πράξη που υλοποιείται στο πλαίσιο σχετικής άνωθεν απόφασης. Κατ’ επιλογήν πολιτικού επιπέδου, δηλαδή, εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    Η πρώτη, μάλιστα, ενημέρωση εστάλη πριν από λίγες μέρες μαζικά και ηλεκτρονικά προς όλα τα email των εκπροσώπων της αθηναϊκών και περιφερειακών ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν σχετικά με έγγραφο που διανεμήθηκε στις 28 Ιουνίου του 2021, δηλαδή μόλις πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.
Σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:
     «Όπως έχει ήδη ανακοινώσει, στο τέλος κάθε μήνα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις-πορείες, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια».
      Ακολούθως παρατίθενται τα στοιχεία που αφορούν στις συναθροίσεις και πορείες που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Μάιο του 2021. Μάλιστα παρατίθεται και ειδικός «πίνακας» (ένθετη φωτογραφία). Όπου καταγράφονται και στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον συνολικό αριθμό συναθροίσεων ανά 90, 60, 30 και 7 ημέρες. Γι’ αυτό άλλωστε και παρουσιάζονται στοιχεία και για προγενέστερες συναθροίσεις, συγκεκριμένα, από τις 27 Μαΐου έως τις 27 Ιουνίου 2021. Ενώ παράλληλα τονίζεται ότι «μόλις στο 9,6% των περιπτώσεων πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας».
ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Ευχαριστούμε πολύ την Ελληνική Αστυνομία…»
       Η πρώτη αντίδραση μέσω της «Πολιτείας» ήρθε από τον πατρινό συνδικαλιστή Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος κατέχει ευθύνη σε κεντρικό επίπεδο ως Εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ.
    «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι… ευχαριστούμε πολύ την Ελληνική Αστυνομία, και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που μπαίνουν στον κόπο να ενημερώνουν τους Έλληνες για τα… πραγματικά γκάλοπ της κοινωνίας απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές που κάνει ενάντια στους εργαζόμενους και τους πολίτες. Και όσο ανεβαίνει ο αριθμός των πορειών, τόσο αυτές οι δημοσκοπήσεις θα καταγράφονται και θα αποτυπώνονται με ευθύνη καταγραφής της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ.».
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Άφωνος ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγ. Ανδρέα»
     Η δεύτερη αντίδραση προς την «Πολιτεία» προήλθε από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και εκπρόσωπο στην ΠΟΕΔΗΝ, Κώστα Πετρόπουλο.
     Ο οποίος παρότι είναι έμπειρος στον συνδικαλισμό και πολυγραφότατος, εν τούτοις, απόρησε τόσο που ομολόγησε αδυναμία ακόμα και να σχολιάσει το μέτρο που τέθηκε σ’ εφαρμογή απ’ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατ’ εντολήν, όπως ήδη αναφέρθηκε, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
«Τι μπορώ να πω για κάτι τέτοιο; Ειλικρινά έχω μείνει άφωνος. Και ειλικρινά δεν ξέρω τι και πώς πρέπει να σχολιάσω αυτή την απόφαση», είπε στην «Πολιτεία» ο κ. Πετρόπουλος. Αλλά, ακόμα και η… αφωνία του έχει νόημα και είναι από μόνη της στοιχείο σχολιασμού…
ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Οι πορείες μετά τα εγκλήματα και τ’ άλλα αδικήματα…
Και η τρίτη αντίδραση που καταγράφει σήμερα η «Πολιτεία», «έρχεται» από τον χώρο των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, από τον γραμματέα της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Φώτη Βασιλακόπουλο. Ο οποίος, πάντως, μίλησε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Πετρόπουλο, εξομολογούμενος ότι… έμεινε αποσβολωμένος από αυτό που γίνεται.«Ειλικρινά δεν μπορείς να πεις τίποτα για κάτι που ξεπερνά κάθε λογική και κάθε πλαίσιο διαλόγου σε επίπεδο καλής θέλησης και συνεννόησης. Το να ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ. για τις πορείες που γίνονται, αμέσως μετά από την ενημέρωση για τα εγκλήματα και τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όχι απλά με ξεπερνά, αλλά νομίζω ότι εντάσσεται σε μια άλλη ‘σφαίρα’ όπου κάποιες αυτονόητες έννοιες και αυτονόητα δεδομένα… πάνε περίπατο», ανέφερε ο κ.Βασιλακόπουλος.
Tου Αχιλλέα Ροδίτη     politeianews.gr   


Δεν υπάρχουν σχόλια: