Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Ξεμένει από ακτινολόγους ο «Άγιος Ανδρέας»-Άμεση ενίσχυση για τις εφημερίες με παρέμβαση Καρβέλη

   Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ανασταλλούν τα ακτινολογικά εξωτερικά ιατρεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, μετά από την αποχώρηση γιατρών που υπηρετούν στο εν λόγω Τμήμα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες  τρεις γιατροί έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση (ο ένας συμπληρώνει τα χρόνια υπηρεσίας και οι άλλοι δύο αιτούνται πρόωρη συνταξιοδότηση), ενώ υπάρχουν και γιατροί που επικαλούνται άλλους λόγους.
   Τα νέα δεδομένα προκαλούν αναστάτωση στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και ήδη χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη μετείχαν ο διοικητής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΠ Παναγιώτης Δημόπουλος, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Θανάσης Χονδρομάρας και ο συντονιστής διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος Παναγιώτης Ανδρικάκος, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και έγινε προσπάθεια να ανευρεθεί λύση στο πρόβλημα.
     Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σύμφωνα με πληροφορίες προέβη σε άμεσες ενέργειες για να βοηθήσει στο εφημεριακό καθεστώς του Νοσοκομείου, ανακοινώνοντας στους παρευρισκόμενους πως συγκεκριμένοι ιατροί να βοηθήσουν στο εφημεριακό καθεστώς του Νοσοκομείου, κάποιοι από το τέλος Ιουλίου και κάποιοι άλλοι από τον Αύγουστο.
     Παράλληλα, θα γίνει προκήρυξη για να καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις στο εν λόγω Τμήμα, όμως αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα.
     Ο διοικητής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος ερωτηθείς από την «Γ» σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε δήλωσε   πως «το Ακτινολογικό Τμήμα δεν κλείνει, οι εφημερίες θα γίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
     Ενδεχομένως, εάν χρειαστεί, θα γίνει μια μερική αναστολή των τακτικών εξωτερικών ιατρείων λόγω των αιτήσεων συνταξιοδότησης και των παραιτήσεων κάποιων ιατρών προκειμένου να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα. Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είναι ενημερωμένη και θα υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες για να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας».
Αξίζει να αναφερθεί πως οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι μεγάλες και ιδίως το καλοκαίρι λόγω των αδειών του προσωπικού ή ακόμα και των συνταξιοδοτήσεων το πρόβλημα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Γνωμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: