«Αντάρτικο» από νοσηλευτές, γιατρούς και προσωπικό εργολάβων, που απασχολείται στο Νοσοκομείο Βόλου, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Tην ώρα που οι μεταλλάξεις «θερίζουν» και η πανδημία «δείχνει τα δόντια» της ξανά στη Μαγνησία με το Αχιλλοπούλειο να προσπαθεί να επιστρέψει σε κανονικότητα για να μπορεί να περιθάλπτει γενικούς ασθενείς, υπάρχουν ακόμη υγειονομικοί που επιμένουν να αρνούνται την ατομική τους ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και γυρίζουν την πλάτη στον εμβολιασμό, παρ’ ότι τους δόθηκε η δυνατότητα κατά προτεραιότητα από τον περασμένο Ιανουάριο να θωρακιστούν κατά του φονικού ιού.
Ετοιμάζουν προσφυγές μέσω δικηγορικού γραφείου των Αθηνών που έχει επικεφαλής δικηγόρο που διακρίνεται για τις αντεμβολιαστικές του απόψεις και ηγείται των διαδηλώσεων που έγιναν πρόσφατα, χωρίς μέτρα και σε συνθήκες ακραίου συνωστισμού στην Αθήνα.
Την ώρα που στο νοσοκομείο Βόλου αχνά καταγράφεται τάση αύξησης των νοσηλειών και ενώ από όλες τις πλευρές γίνονται δραματικές εκκλήσεις για επιτάχυνση των εμβολιασμών, υπάρχουν ακόμη υγειονομικοί που όχι μόνο επιμένουν να απέχουν από το πρόγραμμα «Ελευθερία» οργανώνονται κιόλας για να προσβάλουν την απόφαση να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τον κλάδο τους από 1η Σεπτεμβρίου.
Προς το παρόν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ, που εκπροσωπεί συνδικαλιστικά όλο το προσωπικό που απασχολείται στο ΕΣΥ, διατηρεί αποστάσεις από τις νομικές διαδικασίες που προαναγγέλλονται.
Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές ωστόσο έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως κατά μόνας αρκετοί από τους εργαζόμενους στο Αχιλλοπούλειο που δεν θέλουν να εμβολιαστούν έχουν δεχθεί κρούση για να καταθέσουν προσφυγή, μέσω του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τουλάχιστον 50 υγειονομικοί όλων των κατηγοριών δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, μολονότι την υποχρεωτικότητα και με δικηγόρο θα επιχειρήσουν να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε νομικό επίπεδο.
O σκληρός πυρήνας των μη εμβολιασμένων στο νοσοκομείο Βόλου περιλαμβάνει το 50% των καθαριστριών και των φυλάκων που απασχολούνται μέσω εργολάβου, καθώς επίσης και περίπου 147 μόνιμοι νοσηλευτές, μεταξύ των οποίων νοσηλευτές σε διάφορες κλινικές, τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμων και 23 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.
Όλοι οι παραπάνω από αρχές Σεπτεμβρίου εμπίπτουν στην υποχρεωτικότητα του νόμου και θα βρεθούν ουσιαστικά ενώπιον των ευθυνών τους.
Άνθρωποι της διοίκησης του νοσοκομείου Βόλου που ρωτήθηκαν σχετικά παρέπεμπαν στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και υπογράμμιζαν πως πλέον «ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του και στο κοινωνικό σύνολο» με δεδομένο όπως υπενθύμιζαν ότι «ουδείς άτρωτος από τον κορωνοϊό».
Πηγή: taxydromos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου