Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΜΕΘ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΠΕ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ. ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

         Η επιμονή της κυβέρνησης στο λάθος των αναστολών εργασίας  οδήγησε ήδη σε αδιέξοδο τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αφού λειτουργούν οι μισές ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού.
        Στο ΑΧΕΠΑ  4 διασωληνωμένοι ασθενείς  είναι εκτός ΜΕΘ. Ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στους θαλάμους, χωρίς τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή μέσα από ΜΕΘ. Χανονται κάπου 40 ασθενείς την ημέρα. Να δώσουν στοιχεία. Πόσοι σε  ΜΕΘ και πόσοι εκτός; Στο ΑΧΕΠΑ λειτουργούν 15 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Γεμάτες. 4 διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους.  
        Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 30 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού γεμάτες. Περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι για να μεταφέρουν άλλον ασθενή. Για τα γενικά περιστατικά λειτουργούν 9 κλίνες ΜΕΘ με 4 γιατρούς εκ των οποίων ο ένας είναι εντατικολόγος.  Από την πίεση δήλωσε παραίτηση. Μεγάλα χειρουργεία δεν μπαίνουν λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ.
        Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λειτουργούν 12 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού γεμάτες και υπάρχουν τρεις σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ σε επικουρική ΜΑΦ.
          Το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ γεμάτο με 15 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αυξάνουν.
     Οι αναστολές εργασίας 750 συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη αποδοργάνωσαν τα νοσοκομεία.  Μεταξύ  των 1000 αναστολών στη Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται και 230 συνάδελφοι ειδικευμένοι στις ΜΕΘ. 
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
      Χαρακτηριστικό του μείζονος προβλήματος των ελλείψεων προσωπικού είναι το επείγον και αγωνιώδες  έγγραφο  της 4ης ΥΠΕ προς τα νοσοκομεία  ΔΡΑΜΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ να εκπαιδευτούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων στη διασωλήνωση ασθενών λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Σας το κοινοποιούμε παραπλεύρως.
      Να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοί που βρίσκονται σε αναστολή με δύο rapid test την εβδομάδα. Όπως συμβαίνει και με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που εξαιρέθηκαν του εμβολιασμού από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.  Συνοδοί ασθενών σουλατσάρουν στους θαλάμους ανεμβολίαστοι με ένα αρνητικό rapid test.
                          Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: