Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Η ...οδύσσεια ενός συνταξιούχου - Τι καταγγέλει στο tempo24 - Μετά ένα χρόνο δεν έχει αναλάβει υπάλληλος τον φάκελο του!

    Πριν από περίπου ένα χρόνο, μετά από δεκαετίες εργασίας βγήκε στην σύνταξη. Τρόπος του λέγειν, γιατί ο άνδρας, που διαμένει σε χωριό της Δυτ. Αχαΐας, όπως κατήγγειλε στο tempo24, ακόμη θέλει πολύ για να δεί χρήματα της σύνταξης να μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του.
       Η οδύσσειά του ξεκίνησε όταν τον Οκτώβριο του 2020 τερμάτισε την υπηρεσία του, ως υπάλληλος του υπουργείου Υγείας, με από χρόνια δουλειάς στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαϊας.
     Φυσικά ξεκίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να λάβει την σύνταξη του. Μετά λίγο καιρό εγκρίθηκε το αρχικό ποσό μέχρι την αποπεράτωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
     Από εκείνη την στιγμή και μετά ξεκίνησε η αναζήτηση στον λαβύρινθο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
     Οι μήνες περνούσαν και καμιά ενημέρωση δεν του δινόταν. Μάταια τηλεφωνούσε σε όποιο πρόχειρο νούμερο του ΕΦΚΑ έβρισκε. Αδικος κόπος. Κανείς δεν απαντούσε στις κλήσεις του. Ομως τα έξοδα διογκώνονταν "έχω το παιδί μου φοιτητή, οι λογαριασμοί τρέχουν, πως να τα βγάλω πέρα με τα ψίχουλα που έχουν δώσει;" αναρωτιέται και απάντηση δεν λαμβάνει ο άτυχος συμπολίτης.
Εως ότου μετά από συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις έλαβε απάντηση(;).
    Ο φάκελός του σχεδόν έναν χρόνο μετά δεν έχει "χρεωθεί" σε υπάλληλο, γεγονός που σημαίνει πως την υγειά του να έχει και να περιμένει πότε η κατά τα άλλα άμεση απόδοση της σύνταξης θα του δοθεί!
Αναδημοσίευση από Tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια: