Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Τα άκρως σοβαρά συμβαίνοντα στο χειρουργείο, που δεν θα πρέπει να τα αφήσουμε στήν τύχη τους ούτε στίς προστατευτικές κομματικές επιλογές και πρακτικές των Διοικούντων, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τούς Συναδέλφους των Χειρουργείων να παραβρεθούν στήν ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όπου θα συζητήσουμε το θέμα και θα πάρουμε αποφάσεις αντίδρασης.

        Μετά το συμβάν της επίθεσης μιάς Ιατρού Αναισθησιολόγου σε Νοσηλεύτρια στό πολύπαθο χειρουργείο, συμβάν που το είχαμε αναδείξει και μάλιστα έντονα, νέα συμβάντα έρχονται στην επιφάνεια πάλι στόν ίδιο χώρο  ενάντια στο Προσωπικό του Χειρουργείου. Εχουμε μιά απαράδεκτη και προκλητική εναντίωση με ύφος Λουδοβίκου IE, σε όλους όσους υπερασπίζονται την εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων, την οποία για πολλούς και διαφόρους λόγους κάποιοι καταπατούν και μάλιστα με επικίνδυνες διαστάσεις.  
      Αυτήν την κατάσταση και ιδιαιτέρως το bullying στις μέρες μας, την λεκτική βία και την ψυχολογική βία, ειδικά στους ανθρώπους της εργασίας, δεν είναι πράγματα που πρέπει να ανεχόμαστε, αντίθετα πρέπει να τα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. 
     Όλα αυτά τα συμβαίνοντα είναι γνωστά  προφορικά και γραπτώς στούς Διοικούντες του Νοσοκομείου και στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, οι οποίοι παρά την  επιβαλλόμενη άμεση παρέμασή τους για αντιμετώπιση της κατάστασης κινήθηκαν εντελώς αντίθετα, μετακινώντας τον έναν από τούς Συναδέλφους που αναδεικνύουν αυτά τα φαινόμενα, που εγκυμονούν κινδύνους για τον χώρο.
      Για όλα αυτά τα ζητήματα που δεν θα πρέπει να τα αφήσουμε στήν τύχη τους, ούτε στίς προστατευτικές κομματικές επιλογές και πρακτικές των Διοικούντων, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τούς Συναδέλφους των Χειρουργείων να παραβρεθούν στήν ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όπου θα συζητήσουμε και αυτό το θέμα και θα πάρουμε αποφάσεις ανάδειξης και αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: