Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Για τη συνάντηση ΑΔΕΔΥ και ΔΥΔΕ

        Πραγματοποιήθηκε, χθές, Δευτέρα 25 του Οκτώβρη, συνάντηση αντιπροσωπειών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών (Δ.Υ.Δ.Ε.).
       Στη συνάντηση, συμμετείχαν, εκ μέρους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Σταύρος Κουτσιουμπέλης και Γιώργος Πετρόπουλος, και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου, Άκης Σωτηρόπουλος, και εκ μέρους του Δ.Υ.Δ.Ε., οι Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Κουζής, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκος Μαρκάτος, π. πρύτανης ΕΜΠ, και Γρηγόρης Καλομοίρης, π. πρόεδρος ΟΛΜΕ.                    
       Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάληψη πρωτοβουλιών, με στόχο την κατάργηση των νόμων που επιφέρουν σημαντικά πλήγματα στις Συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Ειδικότερα, του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις, που θέτει σοβαρότατους αντισυνταγματικούς περιορισμούς στις διαδηλώσεις και του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών, ο οποίος καταστρατηγεί και παραβιάζει τις Συνταγματικές διατάξεις περί ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοδιοίκησης της πανεπιστημίων.
     Στη συζήτηση, τέθηκε από τους εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το θέμα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, που πλήττει βάναυσα τα δικαιώματα της απεργίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.
     Υπήρξε συμφωνία για συντονισμό δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων με το Δ.Υ.Δ.Ε., καθώς και άλλες Κινήσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα, με στόχο την κατάργηση ολόκληρου του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού θεσμικού πλαισίου, που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια.
                                          Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: