Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα και στην Υγεία.

         Σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν 2.500 εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας μετά τη διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση και στους δήμους.
         Πρόκειται για Διοικητικό, Τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν. Η διαδικασία των συγχωνεύσεων ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα και το σχέδιο θα παρουσιαστεί έως το τέλος του μήνα από το υπουργείο Υγείας.
«Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014», ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου χώρου.
Στις αρχές του 2014, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του δεύτερου σκέλους των συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων Υγείας, από τις οποίες θα προκύψουν άλλες 1.250 κενές οργανικές θέσεις.

...................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://www.enikos.gr/economy/158959,Dia8esimothta_kai_sthn_ygeia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: