Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το Σωματείο μας για την Απόφαση-εντολή ανάθεσης της ΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ στους Οδηγούς και Τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου μας.

 Αριθμ. Πρωτ:…….........376.        ΠΡΟΣ:-Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ
Πάτρα……….............4.7.13.                        Κον Κατσίβελλα
                                                                   -Διοικητή Νοσοκομείου
                                                                     Αγ. Ανδρέας
                                                                     Κον Κοσμόπουλο     
                                                
        Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για να αποτρέψουμε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ενέργεια ΑΠΟΦΑΣΗ και καταπιεστική ΕΝΤΟΛΗ ανάθεσης της διακομιδής ασθενών στο Νοσοκομείο μας, σε μια υπηρεσία που δεν διαθέτει την σχετική υποδομή και δεν έχει τις δυνατότητες σε προσωπικό γι΄ αυτήν την λειτουργία.
         Βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις, γιατί ως Διοικούντες το σύστημα, εκμεταλλευόμενοι μια ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που αφορά άλλο Νοσοκομείο και που δεν είναι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ, ΑΝΑΘΕΤΕΤΕ την διακομιδή Ασθενών που είναι ΕΥΘΥΝΗ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ και ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ, βάσει της κείμενης νομοθεσίας  του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο μας που δεν διαθέτει ούτε τα Ασθενοφόρα, ούτε τα σχετικά Πληρώματα.
         Για να πετύχετε αυτόν τον προαναφερόμενο αδύνατον προς εφαρμογή στόχο σας, παρανομείτε διπλά, αναθέτετε τις συγκεκριμένες εργασίες:
-    Τόσο στους ΟΔΗΓΟΥΣ, που δεν έχουν την αντίστοιχη ειδικότητα, που δεν είναι Πληρώματα Ασθενοφόρων, που δεν έχουν τις γνώσεις και την εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να μην εγγυώνται την ασφαλή διακομιδή των Ασθενών και που δυστυχώς δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, των πολύ μεγάλων αναγκών του Νοσοκομείου μας, που λειτουργεί σε τρία κτίρια και καλύπτει τις ανάγκες άλλων 4 ακόμη και όχι μόνον.
-     Όσο και στους ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ που οι μεγάλες ελλείψεις, τους έχουν οδηγήσει να λειτουργούν κάτω και από τα όρια ασφαλείας, αδύναμους να καλύψουν πλήρως και σωστά όλες τις βάρδιες, όλες τις ανάγκες του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι από τούς άλλοτε 57 υπηρετούντες έχουν μείνει μόνον 17. Τους τραυματιοφορείς που χάριν της φιλοτιμίας τους καλύπτουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου με έναν στην κάθε βάρδια, γεγονός ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο.
-    Και ιδιαιτέρως σε 3 ανθρώπους τραυματιοφορείς με σοβαρά προβλήματα. (ένας καρκινοπαθής, ένας με ψυχολογικά και ένας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον υποχρεώνεται να πηγαινοέρχεται από την Δυτική Αχαΐα περικόπτοντας του παράλληλα, λόγω της μετακίνησης του, 150 ευρώ επιπλέον από τον μισθό του).
       Αντί λοιπόν να δείτε αυτές τις προαναφερόμενες ιδιαιτερότητες και να ενισχύσετε αυτούς τους κλάδους, που το ξανατονίζουμαι λειτουργούν τα τμήματά τους χάριν της φιλοτιμίας τους, με το απαραίτητο Προσωπικό, τους αφαιρείτε  δυνάμεις και τους αναθέτετε παράλληλα επιπρόσθετες εργασίες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τους Ασθενείς, αλλά και τούς ίδιους, που τούς αναγκάζεται να εργάζονται με άγχος, έντονο στρες και βεβαίως κάτω από μια μεγάλη υπερεντατικοποίηση της δουλειάς τους.
        Σ' αυτήν λοιπόν την ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ σας, δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε
                                    γι΄  αυτό  ΖΗΤΑΜΕ  ΑΜΕΣΩΣ
Να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ όλες αυτές τις προαναφερόμενες ενέργειές σας, όλες αυτές τις αποφάσεις σας και τις επιτακτικές εντολές σας.
          Επίσης για την ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου που υποφέρει και δυσλειτουργεί, που στενάζει κάτω  από τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, ελλείψεις που μεγαλώνουν λόγω των συνταξιοδοτήσεων, ελλείψεις που δεν καλύπτονται με τις άκρως απαραίτητες και αναγκαίες προσλήψεις
                             γι΄ αυτό  και  ΖΗΤΑΜΕ  ΑΜΕΣΑ
Την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ όλων των ΜΕΤΑΚΙΝΗΜΕΝΩΝ και ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ       στην οργανική τους θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: