Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ από την ΑΔΕΔΥ

     Παράσταση διαμαρτυρίας- καταγγελία της προωθούμενης «συγχώνευσης»
                                             του ΤΠΔΥ στο ΙΚΑ.
         Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την επιχειρούμενη συγχώνευση στο ΙΚΑ (στην πραγματικότητα δήμευση-«απαλλοτρίωση») του ΤΠΔΥ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η προσπάθεια αυτή έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση των Ταμείων - με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – με τη δρομολόγηση κατ’ ουσίαν της οριστικής κατάργησης τους.
        Υπενθυμίζουμε ότι τα Ταμεία αυτά -δηλαδή το ΜΤΠΥ και το ΤΠΔΥ- στηρίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των υπαλλήλων ύψους 9% επί των αποδοχών τους. Την επιχειρούμενη αυτή «συγχώνευση» έχουν καταγγείλει εκτός από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις οργανώσεις των συνταξιούχων και τα Δ.Σ. των αντίστοιχων Ταμείων.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:
  • να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση,
  • να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων και
  • να εγκαταλείψει, όπως άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κατ’ επανάληψη δεσμευτεί κάθε σκέψη για εφαρμογή «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» ή «συντελεστή βιωσιμότητας».
        Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 10:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για να ματαιώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια για συγχώνευση – κατάργηση των Ταμείων μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: