Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή-Παρέμβαση για τις Διαδικασίες Καταβολής των ΑΡΓΙΩΝ-ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ.

          Μετά από πάρα πολλές παρεμβάσεις μας, όπως είναι γνωστό σε όλους, τόσο στην 6η Υ.Πε, όσο και στο Υπ. Υγείας  μέσω της ΠΟΕΔΗΝ, εξασφαλίσαμε και μάλιστα εγκαίρως, τις πιστώσεις για τις περικομμένες ΑΡΓΙΕΣ-ΝΥΚΤΕΣ-ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ του 2015.     
          Αυτές λοιπόν οι περικομμένες Αργίες - Νύχτες - Υπερωρίες, που θα έπρεπε να καταβληθούν μαζί με τον Δεκέμβρη του 2015 στις 10 του Φλεβάρη, όπως έγινε σε άλλα Νοσοκομεία, που αξίζει να επισημάνουμε ότι ενημερώθηκαν μετά από εμάς και ορισμένα απ' αυτά  από εμάς την τελευταία  στιγμή, με υπηρεσιακές ευθύνες δυστυχώς  δεν καταβλήθηκαν στους Συναδέλφους  μας, παρά τις κατ' επανάληψιν επισημάνσεις μας. 
                                             Με αποτέλεσμα 
αυτές οι προαναφερόμενες πιστώσεις να ενταχθούν στον  προϋπολογισμό του 2016, με την έγκριση του οποίου ευελπιστούμε ότι θα καταβληθούν, εκτός κι΄αν  προκύψουν  εμπόδια  κλπ άλλα προβλήματα, κάτι που είναι πιθανόν, οπότε και η απάντησή μας, η αντίδρασή μας όπως έχουμε ήδη προειδοποιήσει τους αρμόδιους,  θα είναι ΣΚΛΗΡΗ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ.
        ΣΚΛΗΡΗ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ θα είναι η απάντησή μας, εάν και εφόσον δεν καταβληθούν στις 10 του Μάρτη οι Αργίες-Νύκτες του Δεκέμβρη του 2015, όπου ήδη βλέπουμε μεγάλες καθυστερήσεις-αδικαιολόγητες κωλυσιεργίες, ίσως και αδιαφορία και μάλιστα ανεύθυνη στάση, δεδομένου ότι, όπως επισημάνθηκε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας αλλά και στις σχετικές συνεδριάσεις του Δ.Σ του Νοσοκομείου, από τον εκπρόσωπό μας σ' αυτό, είχαμε:
ü Καθυστερήσεις 40 περίπου ημερών για να έλθει στο Δ.Σ του Νοσοκομείου το θέμα που είχε να κάνει με την  περικοπή που χρειαζόταν προκειμένου να δρομολογηθεί η σχετική καταβολή τους, περικοπή που δεν μας έβρισκε σύμφωνους και που δεν ψηφίσαμε.
ü Την πρώτη σχετική συζήτηση στο Δ.Σ του Νοσοκομείου την 9/2/16, μια ημέρα δηλ πριν την κανονική καταβολή τους και δυστυχώς με μια λαθεμένη ίσως και ανεύθυνη εισήγηση, όπως αποδείχθηκε και επισήμως την επόμενη κιόλας ημέρα, μια απόφαση  που παρά τις παρεμβάσεις μας, στις υπηρεσίες και ιδιαιτέρως στην Διοικητική Διευθύντρια, που αυτή την περίοδο προεδρεύει στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, δεν κατέστη δυνατόν να επαναπροσδιοριστεί στην σωστή κατεύθυνση, με αποτέλεσμα επιπλέον καθυστερήσεις.
ü Παρά τα προαναφερόμενα αυτή η αναποτελεσματική απόφαση  του Δ.Σ, που βγήκε από την λαθεμένη εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων, δεν ήλθε  στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, την 16/2/16, για την απαραίτητη τροποποίησή της, επιβεβαιώνοντάς ακόμη μια φορά την αδιάφορη και ανεύθυνη στάση των αρμοδίων και υπευθύνων.
      Γι αυτήν  λοιπόν την ανεύθυνη και αναποτελεσματική πρακτική, την επιζήμια για το σύνολον των Συναδέλφων μας εξέλιξη, παρενέβη ακόμη μια φορά, ο Εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου και Πρόεδρος του Σωματείου μας, ζητώντας, εκτός ημερησίας, να συζητηθεί το σχετικό  θέμα και να δοθεί επιτέλους τέλος. Να παρθεί επιτέλους η σωστή απόφαση και  στη πολυκαθυστερημένη αυτή υπόθεση να δοθεί η λύση που χρειαζόταν για να δρομολογηθεί επιτέλους η καταβολή των Αργιών και νυκτερινών του Δεκέμβρη του 2015, όπως και έγινε.
        Επειδή όμως επιστρέφοντας από τις κινητοποιήσεις της Αθήνας, με λύπη μας διαπιστώσαμε, να μην έχει γίνει τίποτε  γι αυτές τις Αργίες- Νύκτες του Δεκέμβρη του 2015
                                 προειδοποιούμε για τελευταία φορά
Ότι αν αυτές  δεν καταβληθούν το αργότερο μέχρι την 10/3/16, η απάντησή μας, όπως προαναφέρουμε,  μας θα είναι ΣΚΛΗΡΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ.
          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ιδιαιτέρως η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι ας προετοιμάζονται για την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, τις σχετικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, γι΄ αυτήν την συνεχιζόμενη απαράδεκτη - προκλητική και δυστυχώς επαναλαμβανόμενη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: