Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Το Σωματείο μας για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ.

       ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ, την 24 Νοέμβρη του 2016, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή μας:
ü Τόσο στην ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, την κυβερνητική πολιτική της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ και της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ.
ü Όσο και στα μέτρα που προωθεί η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο του Δημοσίου, τις νέες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα, τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ,
ü άλλα και στα μέτρα που  εξαθλιώνουν  τους Εργαζόμενους και γενικά όλους τους   Πολίτες αυτής της χώρας.

      Γι΄ αυτά τα ζητήματα  που δεν είναι και τα μόνα που βιώνουμε ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι Εργαζόμενοι, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την 24 του Νοέμβρη, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ τους Εργαζόμενους να συμμετάσχουν τόσο στην προαναφερόμενη ΑΠΕΡΓΙΑ, όσο και στην σχετική ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνει την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, στις 10:30 πμ μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.        

                                               ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ
 1.    Δωρεάν Δημόσια περίθαλψη με ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και γενικά Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Αυτό σημαίνει: Την προώθηση ενός προγράμματος μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών σε όλες τις υπηρεσίες και ιδιαιτέρως στην Υγεία.
2.    Το σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις, πριμοδοτούν υπέρμετρα το επιτελικό προσωπικό του Δημοσίου, δίνουν υπηρεσίες σε ιδιώτες (outsourcing) κι ανοίγουν τον δρόμο των απολύσεων και της διεύρυνσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
3.    Να προσληφθεί ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Να καταργηθεί η ενοικιαζόμενη εργασία, η μερική απασχόληση, η ελαστική και εκ περιτροπής εργασία και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας. Να καταργηθούν οι εργολαβίες και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες σ’ όλο το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τα Νοσοκομεία και τους Ο.Τ.Α. ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
4.    Ανάκτηση των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ, με Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα. Αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια. ΟΧΙ στη σύνδεση μισθού με την αξιολόγηση.
5.   Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή. Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση της φορολογίας για τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους και τους χαμολοσυνταξιούχους. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να αναπροσαρμοστούν τα στεγαστικά δάνεια με βάση τα σημερινά εισοδήματα των εργαζόμενων, αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων. Να μηδενιστούν τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και στο 6% στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
6.  Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
                ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ λοιπόν στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
                          της 24ης του Νοέμβρη του 2016 
                      και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
   στις 10:30 πμ μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: