Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Απάντηση του Σωματείου μας στις δηλώσεις για την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ αντιμετώπιση των ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

        Κάθε φορά που αναδεικνύουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας και ιδιαιτέρως αυτά που έχουν να κάνουν με τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, βλέπουμε τους αρμοδίους, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, να βγαίνουν και με μεγαλοστομίες και αοριστολογίες να προσπαθούν:
ü από την μια να περάσουν ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ σε εμάς που βιώνουμε το πρόβλημα και γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση.
ü και από την άλλη να παραπληροφορούν τους  πολίτες, για δήθεν προσλήψεις, ωραιοποιώντας έτσι για επικοινωνιακούς λόγους την κατάσταση.
      Δεκάδες είναι οι ψεύτικες εξαγγελίες των Υπουργών Υγείας και του κου Τσίπρα για προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία.
      ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ακούμε και Προσωπικό δεν βλέπουμε. Γεμίσαμε δηλ. προσλήψεις στα ψέματα.
      Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι εντελώς διαφορετική. ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και μείωση του προσωπικού κατά 7.695 υπαλλήλους στα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.                 
      Δυστυχώς λένε συνειδητά ψέματα. Ακόμη και για τις 4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας που εξήγγειλε για άλλη μία φορά ο κος Τσίπρας, οι οποίες καλύπτονται εξολοκλήρου με κοινοτικά κονδύλια, τις λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δεδομένου ότι  αυτά  ακόμη δεν έχουν εξασφαλιστεί…..
      Αφήστε λοιπόν κύριοι τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ασχοληθείτε σοβαρά με το  πρόβλημα, γιατί οι αντοχές του Συστήματος σε Προσωπικό, αλλά και οι δικές μας Εξαντλήθηκαν……      
      Τα Νοσοκομεία χρειάζονται επειγόντως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Ιατρικού-Νοσηλευτικού κλπ άλλων ειδικοτήτων) για να λειτουργήσουν και βεβαίως:
Ø Ούτε τις  λύσεις που τολμά να λέει ο Διοικητής του Γ.Ν Πατρών σε ότι αφορά τον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, ότι εκ των ενόντων θα αντιμετωπίσει  την κατάσταση. Ποιους εκ των ενόντων….δεν έχει  καταλάβει ότι οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνον τα χειρουργεία αλλά το σύνολο του Νοσοκομείου; Εκτός κιάν, όταν  λέει εκ των ενόντων σκέπτεται να κλείσει τμήματα για να εξοικονομήσει έτσι προσωπικό, όπως  με την ασφάλεια σε βάρος της οποίας λειτουργεί το τμήμα των οδηγών.
Ø Ούτε τις κατανοήσεις και τις προσπάθειες του Υπδκτή της 6ης Υ.Πε. Αν κατανοούσατε Κε Υποδιοικητά δεν θα μετακινούσατε  Νοσηλευτικό προσωπικό σε Διοικητικές Υπηρεσίες, ούτε από τα Κ.Υ στο ΠΕΔΥ κλπ…..                                                           
     Δε φτάνει που οι Εργαζόμενοι στην Υγεία συνεχίζουν να δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δε φτάνει που συνεχίζουν να εφαρμόζουν στην υγεία τη μνημονιακή πολιτική που επιβάλει η τρόικα, δε φτάνει δηλ. η ΟΡΓΗ και η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ από την κατάσταση που βιώνουμε, έρχονται κι΄ αυτές οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις, που μας εξοργίζουν διπλά.

          Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση, αξίζει να επισημάνουμε ότι το Σωματείο μας, πέρα από την πρόσφατη ανάδειξη των προβλημάτων των χειρουργείων, έστειλε στις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 6ης Υ.Πε την υπ΄ αριθ. 246/7.11.16  επιστολή που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί  (http://somippok.blogspot.gr/2016/11/blog-post_29.html) και βεβαίως εάν και εφ΄ όσον σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν υπάρξουν λύσεις, έχει αποφασίσει ήδη να προχωρήσει  σε ΝΕΕΣ σχετικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: