Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Σχετικά με τις πρόσφατες Κυβερνητικές Δηλώσεις και το ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΟΛΑΚΗ εναντίον του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΠΟΕΔΗΝ.

         Πέρα από την πολύ σωστή και αληθή αποτύπωση-καταγραφή από τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, μια κατάσταση που - αφού δεν αντιμετωπίζεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, παρά τις σχετικές πάμπολλες παρεμβάσεις, τις καλοπροαίρετες και  επίμονες επισημάνσεις και τις κραυγές αγωνίας των Συνδικάτων και των Εργαζόμενων  στο χώρο της Υγείας, με αποκλειστικό σκοπό και στόχο την διάσωση του ΕΣΥ - αυτή καταγράφεται πλέον και μάλιστα με τα πιο μελανά γράμματα και από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
         Μια καταγραφή και μια αναφορά που είχε  ως αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να χάσει την ψυχραιμία της και να αρχίζει να ξεστομίζει διάφορες εκφράσεις και απόψεις που δεν συνάδουν με το επίπεδο που θα έπρεπε να είχε και να έχει  μια ελληνική κυβέρνηση και βεβαίως που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

        Αυτή λοιπόν η  Κυβέρνηση και προσωπικά ό ίδιος ο Πρωθυπουργός, που δυστυχώς δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για σχετική με όλα αυτά τα θέματα συνάντηση, θέματα  που είναι αδύναμη να τα αντιμετωπίσει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, αντί να προβληματιστεί απ΄ όλη αυτή την χαώδη  κατάσταση, στην οποία δεν είχε περιέλθει ξανά κατά το παρελθόν ο χώρος της Υγείας, αρέσκεται με ψευτιές και κοροϊδίες και επικοινωνιακά τρυκ να ωραιοποιεί την κατάσταση, αφήνοντας από την άλλη  ασύδοτο τον Αν Υπουργό Υγείας να εκφράζεται μ΄ αυτόν τον απρεπέστατο τρόπο που αμαυρώνει τον θεσμικό του ρόλο και το πρόσωπο της αριστεράς που ομολογουμένως αλλιώς το είχε προσδιορίσει ο λαός μας.

         Προσπαθεί να ωραιοποιήσει τα πράγματα, βεβαίως  ανεπιτυχώς και δυστυχώς με τις γνωστές πλέον σε όλους μας πρακτικές, ότι όλα βαίνουν  καλώς, λέγοντάς μας:
ü Ότι γίνονται προσλήψεις και δυστυχώς εμείς προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε. Οι  όποιοι ελάχιστοι έρχονται, ρουσφετολογικά μας φεύγουν την επομένη και δοθείσης της ευκαιρίας να πούμε ότι η πολυδιαφημισμένη νέα προκήρυξη, δυστυχώς θα φέρει στο Νοσοκομείο μας ψίχουλα και μάλιστα σε βάθος  χρόνου.
ü Ότι υπάρχει αυξημένη  χρηματοδότηση και δυστυχώς χρηματοδότηση ακούμε και πιστώσεις δεν βλέπουμε, με αποτέλεσμα παρά και τις σχετικές πιέσεις μας, όχι μόνον δεν μας αυξάνουν τα όρια του προϋπολογισμού μας κατά 40 % περίπου όπως ζητάμε και όπως είναι απαραίτητο για την λειτουργία μας με βάσει τα νέα δεδομένα, τις νέες μας κτιριακές υποδομές, όπου δυστυχώς δεν δίνουν ούτε καν τα απαραίτητα για την μεταστέγασή μας  στο ήδη έτοιμο 7όροφο κτίριο, μια μεταστέγαση που την πάνε σταδιακά και σε βάθος χρόνου, προκειμένου να καλύψουν αυτήν την γύμνια της υποχρηματοδότησης, που είναι υπαρκτή σήμερα.
με αποτέλεσμα   το μόνο που να μπορούμε να πούμε στην κυβέρνηση, για την οποία η σιωπή είναι χρυσός, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
          Δοθείσης της ευκαιρίας, να σταθούμε λίγο και να επισημάνουμε το εμπαθέστατο παραλήρημα του Κου Πολλάκη, με τα γνωστά επαναλαμβανόμενα  λεγόμενα του, στην μοναδική του ενασχόληση το   f/b, πέρα από τον χειρισμό της καθαριότητας των Νοσοκομείων την οποία έχει κάνει μούσκεμα, με τους ψευτσαμπουκάδες και τους ψευτοπαλικαρισμούς, που κάθε φορά εξαπολύει σε όποιον δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, πρακτικές και τακτικές που δεν συνάδουν με την καταγωγή του και που δεν λύνουν τα ζητήματα. Θα αρκεστούμε να του πούμε  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και όπως του αναφέρουν και πάρα πολλοί στο F/B, με το καλό και σύντομα σπίτι του…… , γιατί ο πιο ευάλωτος να πάει σπίτι του είναι αυτός και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και οι Συνεργάτες του, που ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ από εμάς και δεν ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, για να είναι οι ΑΡΕΣΤΟΙ και κατ΄ επέκταση οι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ, όπως ο ίδιος θα ήθελε, για να μην καταγγέλλεται η απραγία του και η ανυπαρξία του.  
          Εμείς λοιπόν απέναντι σε όλες αυτές τις κυβερνητικές πρακτικές, ακόμη μια φορά ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΑΙ την ΑΝΥΣΥΧΙΑ μας και τον προβληματισμό μας για τις καταστάσεις που βιώνουμε και βεβαίως την αγωνία μας για το πώς και πότε θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα που δυστυχώς μέρα με την ημέρα διογκώνονται.

                                         Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: