Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Οι επικουρικοί υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας δεν πληρώνονται το μισθό τους και τα εξαιρέσιμα! Στίς 24 τό απόγευμα η ΠΛΗΡΩΜΗ στο Νοσοκομείο μας

       Το επικουρικό προσωπικό (Νοσηλευτικό κλπ) που προσλήφθηκε για τις ανάγκες περίθαλψης περιστατικών κορωνοϊού σε πολλά Νοσοκομεία (π.χ. Αλεξάνδρας, Ευαγγελισμός, Πάτρας), δεν πληρώνεται ο μισθός τους. Επίσης σε πολλά Νοσοκομεία δεν λαμβάνουν τα νυχτερινά και τις αργίες.
      Τα Νοσοκομεία περιμένουν έκτακτη επιχορήγηση την οποία πολλά δεν έχουν λάβει για να πληρώσουν δεδουλευμένα μισθούς, νυχτερινά και αργίες.
     Σε άλλο ένα Νοσοκομείο στα Γιαννιτσά αρνούνται να δώσουν παράταση σε προσωπικό καθαριότητας έως τέλος Σεπτεμβρίου που ορίζει ο Νόμος και επαναφέρουν τους εργολάβους.
     Η Κυβέρνηση πέρασε μια ασαφή Νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων στο προσωπικό που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση και η κατεύθυνση που δίνει το Υπουργείο Υγείας στις Διοικήσεις είναι να μην εφαρμόσουν το νόμο και να επιστρέφουν οι εργολάβοι.
     Οι εργολάβοι προσφέρουν κάκιστης ποιότητας υπηρεσίες και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ η επιστροφή τους.
       Τα χειροκροτήματα δεν καλύπτουν τις βιοποριστικές ανάγκες. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επιχορηγήσει τα Νοσοκομεία για να καταβάλλονται δεδουλευμένα, μισθοί και εξαιρέσιμα. Θα φράξουμε το δρόμο στους εργολάβους.
                                                              Από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: