Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Καμπανάκι ΠΟΕΔΗΝ για κρούσματα κοροναϊού σε Άρτα, Πάργα και Λευκάδα

          Θετικοί στον κοροναϊό, βρέθηκαν άλλοι δύο Σέρβοι τουρίστες  -αντρόγυνο, που  κατευθύνονται από τη Λευκάδα όπου παραθέριζαν στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο. Ο ίδιος αναφέρει ακόμη ένα περιστατικό στην Άρτα, όπου νεαρός έκανε το τεστ και πριν πάρει τα αποτελέσματα πήγε για μπάνιο με φίλους. «Το βράδυ βρέθηκε ότι έπασχε από τον ιό με υψηλό μάλιστα ιικό φορτίο». 
Καμπανάκι για την περιοχή
Όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος, «τα περιστατικά σε Πάργα, Αρτα και Λευκάδα θα πρέπει να είναι καμπανάκι για τη περιοχή. Είχαμε προειδοποιήσει για τους πλημμελείς ελέγχους στα χερσαία σύνορα. Τώρα οι φορείς σκοτώνονται όχι για τη Προστασία  της δημόσιας Υγείας αλλά για την έλευση των τουριστών και βλέπουν σκοπιμότητες στο κλείσιμο κάποιων τελωνείων» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χρειάζονται μηχανηματα για γρήγορα τεστ σε όλα τα νοσοκομεία και σε κέντρα υγείας αναφοράς. 
       Παράλληλα καταγγέλλει ότι οι κινητές μονάδες υγείας «κάθονται λόγω έλλειψης συντονισμού». Ο κ. Γιαννάκος διερωτάται «πώς είναι δυνατόν ο συντονισμός των ΚΟΜΥ να γίνεται από τον ΕΟΔΥ κεντρικά και όχι από τις διευθύνσεις δημόσιας υγείας των περιφερειακών ενοτήτων που έχουν ούτως ή άλλως την ευθύνη ιχνηλάτησης περιστατικών κοροναϊού της περιοχής που την ξέρουν καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: