Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Χρήση μάσκας. Για να επιτύχει το μέτρο θα πρέπει να γενικευθεί και να παρέχεται δωρεάν από τις επιχειρήσεις και το κράτος.

    Συμφωνούμε απόλυτα και θεωρούμε ότι άργησε η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για υποχρεωτική χρήση μασκών.
      Από την κορύφωση της πανδημίας τον χειμώνα είχαμε πάρει σαφή θέση για την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας. Τότε οι ειδικοί του ΕΟΔΥ επιχειρηματολογούσαν ότι η χρήση μάσκας έχει μικρή σημασία επιδιώκοντας να καλύψουν τις ελλείψεις στην αγορά και τα Νοσοκομεία που έχουμε καταγγείλει κατ’ επανάληψη.
       Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν πρέπει να εξαιρεθεί κανένας χώρος που υπάρχει συγχρωτισμός (αθλητικός, θρησκευτικός, αίθουσες διασκέδασης, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις κλπ).
      Δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στα Νοσοκομεία συνοδοί ασθενών επειγόντων περιστατικών, επισκέπτες στις κλινικές και να μην φορούν μάσκα.
      Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να εφοδιάσει τα Νοσοκομεία με επαρκή αριθμό μασκών. Στο θυρωρείο του Νοσοκομείου θα πρέπει να ελέγχονται αν φορούν μάσκα οι προσερχόμενοι και σε αντίθετη περίπτωση αν είναι συνοδοί να μην επιτρέπεται η είσοδός τους.
     Να παρέμβουν τα Υπουργεία Υγείας και ανάπτυξης και να σταματήσει η αισχροκέρδεια στην τιμή των μασκών.
      Πρότασή μας είναι όσοι προσέρχονται σε Επιχειρήσεις, σε Δημόσιους Φορείς, Οργανισμούς, Νοσοκομεία να υποχρεωθούν να φοράν όλοι μάσκα και όπου είναι δυνατόν να την παρέχουν δωρεάν, γιατί κανείς δεν μπορεί να διαθέτει κάθε ημέρα χρήματα για την αγορά μασκών για όλη την οικογένεια.
       Δυστυχώς η πανδημία είναι εδώ. Οι Υγειονομικοί μετά από ολιγοήμερη άδεια θα είναι πίσω στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τυχόν έξαρση της πανδημίας.
Δεν επιτρέπεται ολιγωρία και χαλαρότητα από κανένα.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: