Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ο πρόεδρος της ΠOΕΔΗΝ για τις ελλείψεις γαντιών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΑΝΤΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.
       Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά  το μεγάλο κίνδυνο για ασθενείς και προσωπικό στα Νοσοκομεία εξ αιτίας της έλλειψης γαντιών. Βγάλαμε ανακοίνωση ως ποεδην να παρέμβει ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός  Ανάπτυξης να ξετρυπωσουν οι εταιρείες τα γάντια που εξαφάνισαν από την  αγορά. Μέχρι τώρα καμία βελτίωση. Με ένα ζευγάρι γάντια όλο το οκτάωρο και ζητάνε από το προσωπικό να τα πλένει και να ξαναχρησιμοποιει. Τα  απλά γάντια είναι ψεύτικα με τη πρώτη χρήση σκίζονται.  Δεν είναι μόνο ο κορονωιος στα Νοσοκομεία.    Είναι και οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που θερίζουν.  Με ένα ζευγάρι γάντια από ασθενή σε ασθενή θα έχουμε μεγάλη έξαρση  των λοιμώξεων.
    Η κατάσταση είναι αφόρητη. Προσπαθούν τα νοσοκομεία να δανειστούν από άλλα. Προσπαθούν να αγοράσουν από σουπερ μάρκετ.
Φαρμακεια δεν βρίσκουν πουθενά
Δεν μπορεί να συνεχισθεί μια τέτοια κατάσταση απαράδεκτη.
       Παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια οι εταιρείες  σε βάρος της υγείας ασθενών και προσωπικού.  Δεν είναι κατάσταση αυτή. Υπάρχει έντονη αγανάκτηση.
        Νοσοκομεία όπως αχεπα. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Αττικό, Πανεπ. Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Ανδρέας Πατρών, Θριάσιο και στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας  οι εργαζόμενοι είναι  χωρίς γάντια .
Μιχάλης Γιαννάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: